Shares

Conducerea administraţiei publice locale din Suceava ar trebui premiată pentru o invenţie brevetată şi pusă deja în practică.

Cei care se deplasează spre ieşirea din Suceava spre Fălticeni au putut observa că scuarul despărţitor dintre cele două sensuri de mers a suferit oareşce modificări.

Mai exact, în loc de iarbă şi flori, acolo au „crescut” pavele. E drept, sunt roşiatice şi atrag ochiul, dar … .

pavele in loc de iarba si flori2

Am aflat că motivul pentru care s-ar fi recurs la această variantă este acela că de fiecare dată când ploua mai serios apa nu se putea scurge şi pământul ajungea pe carosabil şi crea probleme şoferilor, mâzga creată putând constitui cauza unor accidente.

Bine, bine, dar în momentul în care a fost construit acel scuar nimeni nu s-a gândit la această problemă. Pentru că, presupun că o asemenea investiţie de pe domeniul public s-a făcut cu un proiect şi cu avizele de specialitate. Că doar la mijloc e vorba de ditamai Primăria Suceava nu de vreun coteţar.

Presupun că sub pământul pe care creşteau până mai ieri iarba şi florile se află un strat de asfalt care nu permite scurgerea apelor pluviale. Dar, acest aspect trebuia prevăzut în momentul în care a fost construit scuarul.

pavele in loc de iarba si flori1

 

În cazul în care nimeni nu s-a gândit la acest aspect, şi bănuiesc că nu a făcut-o, există o altă soluţie. Cu un picamer se puteau da găuri la anumite distanţe şi astfel era salvată natura.

Dar, se pare că unora din conducerea Primăriei Suceava nu le place verdeaţa şi aerul curat. Oraşul pare unul mort, iar fiecare metru pătrat de pavele care se adaugă în locuri unde nu este cazul nu fac decât să-mi confirme că nu avem nici un viitor cu actuala conducere a administraţiei publice locale.

Era pavelică din oraşul condus de un primar care nu are o viziune de viitor continuă, iar viitorul care ni se întrezăreşte nu mi se pare unul deloc bun.