Shares

Recunosc că nu sunt un mare om de cultură şi nici nu am aspirat vreodată la acest titlu.

Totuşi, nu ştiu cum se face că un anume om, contestat de mai toţi oamenii de valoare pe care-i cunosc prin acest târg, şi nu am se le dau numele aici pentru că m-ar pune la zid pentru asocierea cu personajul la care voi face referire, este menţinut într-o funcţie importantă. Pentru calităţile sale manageriale, ar putea spune prietenii săi, care vor plusa şi-l vor considera şi un mare interpret de muzică populară, ba, mai mult, şi un păstrător al obiceiurilor din Bucovina.

Cu siguranţă că asta şi-au spus şi şefii portocalii ai judeţului, de vreme ce omul, Călin Brăteanu pe numele său, a primit postul de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, secţie a Centrului Cultural Bucovina, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Suceava.

Cunoscuţii îmi spun că Brăteanu nu are doar calităţile sus-amintite, ci şi altele extrem de dragi celor cu funcţii de conducere. Este maleabil, ştie să răspundă pozitiv la toate cererile avangardiste, ceea ce sună bizar faţă de ceea ce scrie în fişa postului, motiv pentru care le-aş numi doar trăsnite, şi mai are şi o scenă care poate fi închiriată pentru evenimente de partid.

Evident, pentru loialitatea de care dă dovadă, Călin Brăteanu are parte şi de favoruri. Bunăoară, în noaptea de Revelion va cânta pe propria-i scenă montată în centrul municipiului Suceava. Deunăzi, s-a îmbrăcat în costum popular şi a prezentat parada urătorilor veniţi în Suceava din toate colţurile judeţului. A luat în desagă şi toate nemulţumirile urătorilor, care după ce au stat afară într-un ger pătrunzător i-au amintit de toate ofurile lor. Nici şeful său, Gheorghe Flutur, nu ar fi fost prea mulţumit de organizarea lui Brăteanu, pe motiv că nu erau suficienţi urători.

Am dat un pic timpul înapoi şi am observat că personajul de faţă şi-a preluat funcţia de şef pe 1 aprilie 2009. O fi vreo păcăleală sau am încurcat eu zilele?