Shares

Redacţiile ziarelor şi televiziunilor locale primesc periodic informări despre activităţile europarlamentarului Petru Luhan. Şi nu orice fel de informări, ci cu titluri sugestive despre munca lui Luhan.

Ultimul comunicat de presă trimis are menirea să ni-l prezinte pe Petru Luhan drept salvatorul naţiei. „Acţiune în forţă: Luhan convingător în faţa investitorilor germani”, cam aşa sună titlul materialului pe care europarlamentarul ar vrea să-l citească prin media locală. Şi tot din acest comunicat am aflat că Petru Luhan a prezentat potenţialul cultural şi natural al României. Mă apucă râsul când citesc despre faptele de vitejie ale lui Luhan. Cum o putea să vorbească el despre cultură când habar n-are că Simion Florea Marian, considerat unul din cei mai de seamă folclorişti şi etnografi români, a murit acum mai bine de 100 de ani. Iar Petru Luhan, în perioada în care era angajat al Consiliului Judeţean Suceava, le cerea oamenilor din această instituţie să-l cheme la şedinţă pe Simion Florea Marian.

„Discursul său a continuat cu prezentarea regiunii de Nord-Est, accentuând că această regiune se remarcă printre altele, prin piaţa internă de produse bio de o calitate superioară”, se mai arată în comunicatul trimis de la biroul lui Petru Luhan.

luhan

Nu sunt deloc convins că europarlamentarul are prea multe cunoştinţe despre ceea ce înseamnă „bio” şi despre piaţa internă în acest domeniu. Nu cred că Luhan a trecut pe la sate, printre ţărani, să vadă cum multe produse sunt stropite cu substanţe chimice şi ajutate la dezvoltare cu îngrăşăminte, iar apoi el le cumpără drept produse „bio”.

Acelaşi personaj se mai laudă că a avut întâlniri bilaterale cu oamenii de afaceri germani. Nu specifică unde au avut loc întâlnirile şi ce le-a spus Petru Luhan afaceriştilor. Este posibil să se fi întâlnit la vreun restaurant, la o cafea, normal, iar tema discuţiilor să fi fost cum să câştigi 5.000 de euro în România fără să faci nimic.