Shares

Adio, dar mă ţin scai de tine. Acesta pare să fie noul dicton după care acţionează PSD, iar Suceava nu este o excepţie.

Nu mai departe de acum câteva zile, PSD a anunţat că iese de la guvernare. Până aici toate bune şi frumoase, numai că acţiunea miniştrilor social-democraţi nu a avut replici în ţară. Demisiile pe care ni le promiteau liderii PSD nu numai că nu au mai venit, iar între timp s-au transformat în concedii medicale. Este evident că social-democraţii încearcă să le boicoteze foştilor parteneri de guvernare, cei de la PD-L, orice acţiuni de demitere a directorilor, prefecţilor şi subprefecţilor.

După cum spuneam, Suceava nu face excepţie de la regulă, iar cei mai importanţi oameni ai partidului, şi mă gândesc la funcţiile pe plan local, au urmat linia ruşinoasă a concediilor medicale. Primul a intrat în concediu medical Eugen Girigan (foto 1), care se pare că are 15 zile de repaus pentru a-şi vindeca bolile de care suferă.

Eugen Girigan 3 (3)

Imediat a intrat în concediu medical şi cel de-al doilea subprefect PSD, Constantin Huţanu. Acesta ar trebui să revină la muncă începând de marţi, pentru că medicii au considerat că are nevoie de doar 3 zile de pauză.

După cum se derulează evenimentele sunt aproape sigur că Huţanu (foto 2)  îşi va prelungi concediul medical pentru a nu fi demis.

constantin hutanu (2)

Se poate ca atât Girigan, cât şi Huţanu să-şi fi făcut greşit calculele şi PD-L-iştii să-i demită oricum. Vor urma, logic, procese deschide de cei doi, dar până când se vor pronunţa instanţele alegerile prezidenţiale vor fi amintire.

Din punctul meu de vedere este o laşitate ceea ce încearcă acum subprefecţii social-democraţi de Suceava. O mizerie de care nu sunt străini nici liderii locali Gavril Mîrza sau Virginel Iordache. Ultimul fiind acel personaj care la câteva ore după ieşirea PSD de la guvernare trâmbiţa sus şi tare că la Suceava nimeni nu se cramponează de o funcţie. Uite că da.

Ce nu înţeleg cei de la PSD Suceava este că tot circul ăsta ieftin nu le va aduce voturi în plus şi nici simpatia oamenilor. Sunt convins că Gheorghe Flutur va specula la maxim, iar rafalele de gloanţe care se vor îndrepta spre Eugen Girigan şi Constantin Huţanu, via Gavril Mîrza, vor fi resimţite de candidatul Mircea Geoană.

Modul cum înţeleg să se comporte cei de la PSD Suceava mă dezgustă total. E o ruşine şi o neruşinare fără margini. Monstrul cu picioare de lut dovedeşte încă o dată că este incapabil să se adapteze unei lupte care se dă cu alte arme. Vremea dinozaurilor a cam trecut.