Shares

Primarul în exerciţiu al Sucevei a declarat într-un interviu apărut astăzi în „Crai Nou” că va candida pentru un nou mandat.

„Recunosc că voi candida pentru încă un mandat de primar, pentru că mi-ar plăcea să lucrez şi în <mandatul înfrumuseţării oraşului> nu numai în actualul, unul de sacrificii, al reconstrucţiei oraşului, care a provocat atâta disconfort populaţiei”, este declaraţia care îl face pe Ion Lungu primul candidat al alegerilor din 2012 pentru fotoliul de primar al municipiului Suceava.

În discuţia pe care actualul edil a avut-o cu Dumitru Teodorescu, directorul de la „Crai Nou” s-a strecurat şi o întrebare care l-a deranjat pe Ion Lungu. Mai precis, primarul a fost întrebat dacă a fugit de la PNL la PD-L din convingere faţă de politica promovată de Gheorghe Flutur sau datorită „excelentei dv. capacităţi de orientare, cum se insinuează de către unii”. Răspunsul lui Lungu a fost următorul: „Întrebarea aceasta are şi elemente puţin mai stânjenitoare, ca să nu spun altfel…”.

Ca o paranteză, de câteva săptămâni prin oraş circulă tot felul de zvonuri care confirmă candidatura lui Ion Lungu pentru Primăria Suceava, dar nu pe listele PD-L, ci pe cele ale PNL, şi mai nou ale PSD.

Şi încă o remarcă vizavi de interviul de două pagini din „Crai Nou”. Am constatat că primarului îi place să-i fie gâdilat orgoliul, pentru că altfel nu-mi explic afirmaţia: „Vreau să se vorbească despre perioada Lungu de la Primărie”.