Shares

Pentru a doua oară în decurs de numai câteva luni, fostul şef absolut al judeţului, pentru că aşa a fost tratat şi aşa i s-a inoculat de subalternii săi, trage pe nas. Nu cocaină sau heroină, ci fumul iluziilor că a descoperit focul.

Este vorba, evident, de Gavril Mîrza, care după lungi pauze de gândire şi tăcere, a venit să ne spună un secret bine păzit, pe care l-a stârnit şi acum câteva luni. Bomba dezamorsată de senatorul social-democrat cu valenţe de detectiv vine dintr-un domeniu sensibil.

Gavril Mîrza ne anunţă că ştie cine este în spatele traficului cu ţigări şi alcool din judeţul Suceava. Uluitoare, chiar epopeică descoperire, pe care Gavril Mîrza ar trebui să se grăbească s-o înregistreze la OSIM, nu care cumva să i-o fure careva.

Parlamentarul care se luptă cu monştrii a aflat, desigur, că sforile sunt trase de un pedelist, în baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte persoane. Dar, om mărinimos şi cu frică de Dumnezeu, Gavril Mîrza nu ne dezvăluie identitatea celui care suge sângele poporului. Vorba lui Caragiale: „Nu spui cine, persoană însemnată”.

Cică va spune totul în faţa organelor de urmărire penală. Păi bine domn’ senator, tocmai acum ţi-ai recăpătat încrederea în DNA? După ce ani de zile te-am auzit răcnind din toţi bojocii că aceea e o instituţie politică, unde se fac anchete la comandă. Crezi că dacă divulgi marile secrete despre traficul cu ţigări şi alcool celor pe care îi blamai aceştia îi vor băga în puşcării pe oamenii puterii? Tare mă îndoiesc. Şi mai sunt sceptic că senatorul social-democrat are ceva probe concrete. Poveşti despre cum intră ţigările în ţară, cine ar fi în spatele reţelelor şi cum se împart banii am auzit şi eu. Până acum nu am reuşit să ajung la cei care coordonează activităţile şi care se îmbogăţesc din aceste afaceri ilegale. Şi nu ştiu pe nimeni, pe nicăieri în ţară, fie că a fost vorba de ziarişti, poliţişti sau procurori, să documenteze implicarea vreunui politician important şi drumul banilor din contrabanda cu ţigări şi alcool. Dacă Gavril Mîrza a descoperit asta chiar merită un premiu. Până una alta m-a convins doar că este un mare traficant de vorbe aruncate pe piaţă fără nici o acoperire.