Brigada Diverse

Lungu, dosar penal la DNA Iaşi?

Despre dosarele penale pe care le-ar avea Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, s-a vorbit de mai multe ori.

Chiar dacă împotriva acestuia planează mai multe suspiciuni, întemeiate sau nu, cert este că nu are nici o calitate în vreun dosar.

Totuşi, recent a apărut informaţia potrivit căreia Lungu este vizat într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. În acest sens, o parte dintre angajaţii Primăriei Suceava ar fi fost chemaţi la Iaşi pentru a oferi explicaţii pe anumită linie.

ion lungu

Şi tot cu titlul de zvon, edilul Sucevei este la curent cu această posibilă anchetă, iar persoanelor chemate la Iaşi li s-ar fi cerut să dea dovadă de discreţie şi să nu împrăştie date despre dosar şi despre ceea ce urmăresc procurorii.

Dosarul de la DNA Iaşi nu ar fi singurul care poate avea conexiuni cu Ion Lungu. La DNA Suceava, de exemplu, se află două dosare care vizează activităţi derulate de administraţia locală, deci implicit unde există şi semnătura primarului Lungu.

Unul dintre dosare este cel referitor la Termica, despre devalizarea acestei societăţi băgată în faliment din considerente nu prea clare, iar al doilea se referă la contractul de salubrizare pentru municipiul Suceava.

Deocamdată, în ambele dosare, urmărirea penală este începută „in rem”, adică faţă de fapte, nu şi faţă de persoane, dar acest lucru se poate modifica într-un timp foarte scurt. 

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Semne bune anul are/ Iac- aduce noi dosare!

    La Anul si la Multi Ani acolo unde trebuie, D lui Primar!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button