Brigada Diverse

Luptă în doi şi nu prea

Organizaţia judeţeană a PSD Suceava va fi ring de bătaie în următoarele săptămâni. Se vor coagula alianţe, se vor promite funcţii şi privilegii şi se vor trage multe sfori.

Ţinta finală a mişcărilor este funcţia de preşedinte. Iniţial, şi-au anunţat candidatura trei persoane, deputaţii Ioan Stan, Cătălin Nechifor şi Eugen Bejinariu.

Între timp, primul dintre ei pare să fi renunţat la ideea de a conduce PSD Suceava. O serie de probleme de sănătate, dar mai ales dificila misiune de a repune pe picioare un partid cu grave carenţe, l-au determinat pe Ioan Stan să se retragă din competiţie.

Aşadar, pentru şefia social-democraţilor suceveni au rămas doi candidaţi. Fiecare dintre ei are plusuri şi minusuri, argumente care vor fi aruncate în lupta ce urmează.

Eugen Bejinariu (foto jos) are avantajul că este unul dintre oamenii de încredere ai fostului preşedinte PSD, Adrian Năstase.

Iar cum Ponta, actualul lider social-democrat este un produs marca „Năstase” este posibil ca semnalele de la Bucureşti să fie pro-Bejinariu.

La capitolul dezavantaje, în rândul membrilor PSD Suceava se vehiculează deja nemulţumirea că Eugen Bejinariu nu prea stă prin părţile locului şi apare doar meteoric, cu ocazia unor conferinţe de presă sau alte acţiuni mai importante.

„Nu poţi conduce un partid de la Bucureşti”, este opinia împărtăşită de oamenii din teritoriu. Nu mai puţin adevărat este că şi Gheorghe Flutur a condus PNL Suceava tot de la Bucureşti, în calitate de senator, dar având familia la Gura Humorului venea săptămânal acasă, ceea ce nu e cazul lui Eugen Bejinariu.

Celălalt candidat pentru şefia PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor (foto jos), pare să aibă handicapul de a nu fi fost în tabăra corectă la alegerile de acum câteva săptămâni, când Mircea Geoană a fost detronat din funcţia de preşedinte al partidului.

Pe de altă parte, Nechifor ajunge frecvent la Suceava şi poate interacţiona mai des cu colegii de partid.

Fiecare dintre cei doi viitori candidaţi va prezenta şi un program pentru redresarea partidului şi câştigarea viitoarelor alegeri, fie că este vorba de locale sau parlamentare, dar cred că acest amănunt va trece în plan secund. Tot ceea ce va conta vor fi jocurile de culise, în care Gavril Mîrza, actualul preşedinte al PSD Suceava, se pricepe cel mai bine, iar cuvântul său încă mai contează. Nu ar exclusă nici surpriza unei noi candidaturi a lui Mîrza, deşi acesta a anunţat că nu îşi mai doreşte această funcţie. Căile Domnului sunt încurcate, iar în politică întortocheate de-a dreptul, aşa că orice este posibil.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button