Shares

Astăzi dimineaţă a explodat bomba. Cică Lionel Messi, starul Barcelonei şi câştigător al Balonului de Aur în 2009, şi-ar petrece Paştele în Bucovina.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, iar ştirea a fost preluată rapid de toată media centrală şi locală. Pro Sport, de exemplu, scrie articolul cu titlul „Messi îşi va petrece Paştele în România! Atacantul va ciocni ouă roşii în Bucovina”, articol vizualizat de aproape 11.000 de persoane în doar trei ore. Iată şi continuarea materialului care a făcut vâlvă:

„Cu ocazia sărbătorilor Pascale, România va avea un oaspete special. Astfel într-o conferinţă de presă ţinută astăzi la Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a anunţat că fotbalistul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi, îşi va petrece Sărbătorile prilejuite cu ocazia Paştelui în Bucovina. Argentinianul va sosi în România la invitaţia lui Gică Popescu”.

Contactat pentru a confirma informaţia, Gică Popescu a răspuns sec: „E o mare tâmpenie”.

Iar dacă e să ne luăm după programul pe care Barcelona îl are la începutul lunii aprilie, tindem să-i dăm dreptate fostului căpitan al echipei naţionale a României. Pe 4 aprilie, când este prima zi de Paşte, FC Barcelona are programat meci în campionatul Spaniei cu Athletic Bilbao, iar pe 6 aprilie se joacă returul sferturilor de finală din Liga Campionilor, împotriva celor de la Arsenal Londra.

Practic, ar fi imposibil ca Messi să ciocnească ouă în Bucovina de Paşte, iar informaţia aruncată pe piaţă de Gheorghe Flutur se află într-un ofsaid flagrant.

Sau poate e mâna câştigătoare la un poker virtual, informaţia care a făcut mai multă reclamă programului Paşte în Bucovina decât toate celelalte eforturi de popularizare a zonei.