Brigada Diverse

Mâncătorii de rahat şi-au făcut datoria

În urmă cu câteva ore am avut o întâlnire cu un personaj important din administraţia locală şi nu am să mă feresc să spun că este vorba de primarul Ion Lungu. Mi-a confirmat doar ceea ce ştiam de multă vreme, că mâncătorii de rahat îşi vor face datoria.

Şi şi-au făcut-o cu prisosinţă. M-au pârât primarului că l-am criticat pe blog. De fapt, sunt elegant când spun asta. În realitate, ca să-l citez pe primarul Lungu, „am scris mizerii”, deşi, nota bene, acesta recunoaşte că nici măcar nu a văzut vreun crâmpei din materiale. Am revăzut articolele critice la adresa primarului Sucevei, le-am răsucit pe toate feţele şi sunt de acord că nu sunt tocmai măgulitoare, dar până la mizerii e cale de ani lumină. Mă aşteptam să nu fiu pe placul celor pe care îi critic şi mă mai aşteptam să fiu „cântat” de prieteni. Au făcut-o mai rapid şi mai cu foc decât aş fi crezut-o.

rahat

Sunt convins că printre ei se numără şi acei indivizi care la masă cu primarul sunt numai un zâmbet şi o laudă, iar pe la spate îl înjură de mama focului. Sunt oamenii care te trădează când simt că nu le mai poţi fi util şi îşi întorc faţa şi cuvintele de laudă către noul stăpân.

Printre aceştia recunosc şi câţiva colegi din presă. Greşesc, pentru că astfel de oameni nu-mi sunt colegi. Sunt şacalii de presă. Atacă doar pe la spate şi neapărat în haită. Nu-şi arată faţa niciodată, dar le simţi suflarea urât mirositoare în ceafă. Pentru ei, totul este bine direcţionat, punct ochit, punct lovit. Pe la conferinţele de presă sunt vocali doar când au anumite interese, dar în final ajung să rezolve totul în spatele unor uşi închise.

Sunt cele mai urâte creaturi, oameni dualişti care sar mereu dintr-o barcă în alta fără să le pese de nimic.

Ei sunt cei care mă ajută cel mai mult. Nu le port pică, îi compătimesc. Probabil că de asta am ajuns noi, ziariştii, să fim din ce în ce mai puţin credibili în faţa oamenilor cărora ne adresăm. Pentru că, în timp, oamenii au aflat că o parte dintre ziarişti fac afaceri murdare folosindu-şi influenţa. Şi de aici până la generalizarea şi stigmatizarea unei întregi bresle nu mai e decât un pas.

Articole asemănătoare

5 Comentarii

 1. nume draga, da/ne numele sa stim so noi palmasii de rand cine suge de la lungu. nu asa e normal_ sau te temi _ fara nume nu esti dsecat un las. nimic in plus, un mancator de kkt in plus. Nume

 2. domnule alex, daca as sti sigur numele acestora le-as face publice imediat. Sper ca data viitoare sa te semnezi cu numele real.

 3. Asa-i, se cam stiu cei care merg acolo. Printre ei sint si ziaristi cinstiti si nu vreau sa-i bag in aceeasi oala. Am banuielile mele, unele mai multe decit intemeiate, iar daca esti atent la detalii afli singur raspunsul.

 4. Toarsu Sandrinio, ai sa nu ne mai ascundem dupa gard si dupa sura si sa o spunem pe aia dreapta. Presa in general e o hazna plina cu lipitori si presuri umane si aia din Suceava nu iese din tipare.

  Pentru a nu fi fu&ut la icre, fiecare sef de sandrama locala cotizeaza la ziare si televiziuni, altfel spalatorii de morti din presa, la ordinul patronilor care merita un glont in ceafa dupa modelul chinez, sar pe el si il nenorocesc si fie vorba intre noi, au de ce, fiindca marea majoritate sunt niste ca^ati pusi pe capatuiala.

  Si ca#catul asta de Lungu, pe care daca-l prind pe strada il scuip in fata pentru toate magariile pe care le face pe barba cetatenilor, face dupa tipic. Adica vireaza bani seriosi la televiziunile locale, pe la 1500 – 2500 de euro de televiziune, in total vreo 6000 – 1000 doar la televiziuni, apoi urmeaza la ziare, agentii de presa samd

  Si mai simte nevoia boratu de primar sa-i mai unga si pe cei care se ocupa de primarie din cadrul organelor de presa. Sa dam nume.
  1. Romega, colegu tau de hazna, flacau care isi ia banii de la secretara
  2. Amuraritei, ala insurat care umbla dupa fufe din presa locala
  3. Bujdei
  4. Chira, moralistul curului care face spume la gura pe la Intermedia la talamba aia dimineata in emisiune.
  5. Zara, flacaul indignat care a ajuns pe primarie pt ca Pricope nu a respectat indicatiile pretioase ale conducerii foii vitelor de pripas obiectiv

  Pana si ca%atul cu ochi care raspunde la numele Harsovschi se vaita ca vai si-a facut Sandrinio blog si da in toti. Pai sa dea, numai sa sa vedem care e scopul, unul laudabil sau unul meschin, adica nu mai suporta voma de la Monitoru si a luat-o pe cont propriu sau omu vrea si el bani ca la buzunarul lui nu duce nicio teava. Sa asteptam.

  Hai noroc bun

Back to top button