Shares

Vin, promit şi pleacă. Este adaptarea dictonului latin „Veni, vidi, vici”, şi se potriveşte de minune cu campania deşănţată pe care o fac mai toţi miniştrii care ajung prin Suceava. Dacă ar fi să-i credem pe cuvânt, Suceava ar fi ajuns paradisul României.

De la autostrăzi, telegondole şi mai ştiu eu ce năzbâtii, toate au fost puse pe tapet prin conferinţele de presă. Ultima dintre promisiuni este de fapt una veche de 3 luni. Şi am senzaţia că va rămâne la acelaşi stadiu cum a lăsat-o celălalt ministru mincinos.

Este vorba de proiectul de modernizare a taberei de la Bucşoaia, iar ultimul pe lista celor care promit marea cu sarea este noul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă.

Răvaşul citit de Plăcintă astăzi, după vizita din judeţ, a fost acela că MTS va investi în modernizarea taberei de la Bucşoaia (foto), chiar dacă aceasta va trece în administrarea autorităţilor locale.

tabara bucsoaia

 

Daţi-mi voie să nu o cred pe ministresă, de vreme ce predecesoarea ei, la mijlocul lunii mai a acestui an, promitea aceleaşi lucruri măreţe.

„Acum facem o analiză pentru a vedea exact în care din cele trei tabere din judeţul Suceava merită să investim, dar cel mai probabil că fondurile vor merge la tabăra din Bucşoaia”, spunea acum 3 luni fostul ministru Monica Iacob Ridzi.

Până la urmă, la Bucşoaia nu a mai ajuns nici un leu, aşa cum din păcate cred că se va întâmpla şi acum. Sper să mă înşel şi tabăra de la Bucşoaia să revină în circuit, dar, repet, sunt extrem de sceptic.

Ce-i aşa de greu să vii la fraierii unde se agaţă harta-n cui şi să le spui că modernizezi, că investeşti şi tot felul de gogoşi electorale, iar primarii şi parlamentarii partidului tău să meargă mai departe şi să ameninţe mulţimea că dacă nu aleg acelaşi partid la guvernare se alege praful din promisiuni.

Sunt şi cazuri când miniştrii au fost parolişti, dar excepţiile sunt doar pentru a confirma regula că avem de-a face cu nişte mincinoşi. Şi nu oricare, ci din ăia care au uitat şi ce au vorbit după ce urcă în limuzinele sau jepurile care-i duc înapoi spre Bucureşti.