Brigada Diverse

Marea hoţie PDL din Suceava

Gazeta Sporturilor publică în numărul de astăzi o amplă anchetă privind licitaţiile trucate organizate de Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Lista cuprinde şi judeţul Suceava, unde s-au organizat două licitaţii, una câştigată de cine trebuie, adică un membru PDL, iar cealaltă anulată pentru că banii trebuiau să ajungă la cine nu era programat.

Este o imensă caracatiţă, care dovedeşte cum se atribuie lucrări pe bani publici în România democrat-liberală. Numele firmei şi al celui care a câştigat licitaţia de la Suceava şi a pierdut-o pe cea de la Câmpulung Moldovenesc nu este foarte cunoscut în zonă. Individul se numeşte Gabriel Silagyi şi este consilier local PD-L la Turda.

Sunt convins că aceleaşi afaceri murdare se regăsesc şi în licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor din alte domenii, iar cel mai la îndemână este marea asfaltare, un subiect despre care am mai scris aici.

Dar, iată întreg articolul din Gazeta Sporturilor:

„Clubul Sportiv din Suceava a cerut bani pentru renovarea cantinei şi a hotelului » A primit în schimb un patinoar de 145.000 de euro realizat de firmele lui Silagyi.

Se simte primăvara la Suceava. Întâi a fost un zvon, în decembrie. “Vom avea un patinoar”. Între timp, au aflat. Va fi un semipatinoar, cu suprafaţă de 320 de metri pătraţi. Şi, după trei luni, patinoarul are forma unor pachete într-o magazie.

Perspectiva politicoasă asupra lumii

Directorul adjunct al Clubului Sportiv, Băiţanu Vasilică, merge la intrarea în oraş dinspre Botoşani, lângă stadionul de rugby. Pătrunde pe o alee îngustă, unde se zăreşte o groapă proaspăt săpată. “Aici va fi patinoarul!”, indică el. “Nu l-am putut face până acum din cauza vremii! Ştiţi, la noi iernile sînt lungi, e frig, cine se apuca să-l monteze?”.

Şi momentul în care izbucneşte

“Dar au trecut 3 luni şi el avea termen de realizare două zile!”. Ridică din umeri şi se ariceşte dintr-o dată. Ca şi cum  s-a plictisit de diplomaţie: “Să-i ia dracu’! Eu nu ştiu nimic, abia aştept să ies la pensie şi să scap de ei! Am cerut bani pentru cantină şi pentru hotel, dar ne-am ales cu un patinoar! Păi, ăsta ne trebuia nouă, domnule?”, se revoltă el.

Varianta mai ieftină, refuzată şi la Suceava

La licitaţia organizată la finalul anului trecut, au participat două firme, ambele din Cluj: Intersport şi Asocierea MBS şi Vest Sport. Ca şi la Călăraşi: Intersport la concurenţă cu firmele lui Silagyi.

Prima a oferit suma de 516.922 lei pentru realizarea proiectului, adică aproximativ 126.000 de euro, în timp ce MBS Group şi Vest Sport au avut o ofertă de 582.731 de lei, adică 145.000 de euro. Cu aproape 20.000 de euro mai mult.

Deşi Intersport a făcut o ofertă mai bună, MBS Group a cîştigat licitaţia. Motivul? A oferit 20 de ani de garanţie faţă de doar 5, daţi de cei de la Intersport.

Păzit ca o comoară

Uşi vechi de lemn legate de un lanţ cu lacăt. Aici, pe nişte paleţi de lemn stau aşezate componentele patinoarului. “Uite, domnule! Aici îl ţinem, închis, să nu-l fure cineva! Atît îmi mai trebuie, să dispară, că mă omoară cei din minister!”, spune unul dintre angajaţi. În jur, gunoi mult. Foarte mult. Şi plăcile. Singurele părţi ale patinoarului ce au ajuns la Suceava. Fără mantinele sau alte materiale! “Ba nu, avem şi soluţie de curăţat gheaţa! Ne-au adus vreo 2 litri!”, intervine mîndru un alt angajat. Şi rîde.

Cînd Silagy a pierdut şi nu s-a mai făcut patinoar la Cîmpulung

Un alt patinoar artificial ar fi trebuit ridicat la Cîmpulung Moldovenesc. Licitaţia a avut loc pe 22 decembrie 2009 şi au participat două firme: Intersport din Cluj şi Asocierea Instcomp – Vest Sport. Alături de MBS, Vest Sport este altă firmă controlată de Gabriel Silagyi.

După analizarea ofertelor, Intersport a cîştigat licitaţia datorită sumei oferite, 449.640 de lei, adică 120.000 de euro. Vest Sport ceruse 509.796 de lei, aproximativ 125.000 de euro.

Totuşi, patinoarul nu s-a realizat! Motivul? Vest a făcut contestaţie privind anumite documente prezentate de Intersport. “Actele erau toate în regulă, a fost totul transparent. Cei de la Vest au făcut însă tot posibilul ca patinoarul să nu fie deloc construit dacă nu lucrarea nu este executată de ei!”, susţin surse din sportul sucevean care au fost la curent cu licitaţia.

Contestaţia Vest Sport a fost respinsă, dar pentru că răspunsul n-a venit în termen legal, licitaţia a fost anulată!

Director: “Aveţi grijă să cîştige Vest Sport”

Oameni importanţi din MTS au încercat influenţarea licitaţiei de la Suceava, susţin surse din sport ale Gazetei. “Suna telefonul aici ca la gară. Vedeţi ce faceţi acolo, aveţi grijă, Vest Sport trebuie să cîştige licitaţia!”. Acesta era mesajul venit de la capătul celălalt al firului. Cel care suna este unul dintre directorii din MTS, al cărui nume nu-l dezvăluim în acest moment. “Omul o ţinea pe a lui: trebuie să cîştige Vest, altfel, adio bani pe viitor! Aşa suna ameninţarea: faceţi patinoar acum, aveţi şanse ca în viitor să primiţi bani şi pentru altele! Altfel, adio!”, precizează aceiaşi sursă.

«Nu închideam bine că telefonul suna iar! De această dată era Doina Melinte, care ne avertiza să facem licitaţie corectă!»”.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. Cand se va da „harţi” (adica dezlegare) nu le vor ajunge puscariile unor fruntasi pedelisti suceveni,in frunte cu padurarul-sef ! Nu stiu de ce ei considera inca loialitatea celor de la DNA ca este pe vecie – o sa vada cand se schimba foaia ce culoare au copertile dosarelor si vor putea admira gramatica irefutabila a conversatiilor specifice,de cupola,ale pedeleului din Suceava. A bientot !

  2. Asteptam ca justitia aia adevarata sa-si faca datoria,dar acest lucru nu cred ca se va intimpla atita timp cit mafia portocalie se afla la putere…

  3. practica licitatiilor de acest fel nu a fost inventata de pdl. cel mai ingrijorator mi se pare faptul ca acest partid a ajuns la putere tocmai prin mesaje si promisiuni ce promiteau adevarate cruciade anticoruptie. care au si fost crezute de catre multi romani. dar cu adevarat groaznic de ingrijorator mi se pare faptul ca pe acesti oameni nu i poate opri nimic sa si bata joc de putinul ban public. nici macar situatia ,,cutitului la os,, in care se afla romania. sigur va amintiti ca unul din capetele de acuzare la adresa lui ceausescu a fost ,,subminarea economiei nationale,,. eu cred ca in zilele noastre cei ce isi bat joc de banul public merita cu prisosinta sa raspunda din perspectiva aceasta, mult mai mult decat a meritat ceausescu.

  4. Impartasesc aceeasi idee ca a lui Cezar. Din fericire Ceausescu avea o scuza era cu capu, in schimb acest soi de marele alb care se ascund sub titulatura de PD-l-isti sunt cu obrazu. Au un obraz gros si o nesimtire fara precedent. OAMENI BUNI! Daca nu-i dam jos, tampitii astia ne pun chelea pe bat. Nu se poate, cat viclesug, cata nesimtire, cata PROSTIE la ei. Activistii comunisti pe langa ei au fost soimii patriei.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button