Brigada Diverse

Olărean, adjectiv

S-ar putea să fiu acuzat de plagiat de proaspăt câştigătorul premiilor Oscar în varianta românească, de acum celebrul Corneliu Porumboiu. Dar cred că acest titlu i se potriveşte de minune edilului din Rădăuţi.

Prin tot ceea ce face, Aurel Olărean dovedeşte tot mai multe aptitudini specifice unui stat poliţienesc, adică îşi urmăreşte interesele prin „metode samavolnice”. E un om fără scrupule, iar cei aproape doi ani de administraţie „Olărean” fac mai mult decât toate mandatele şi neîmplinirile din perioada ex-ului Mihai Frunză.

Alegerea lui Aurel Olărean în funcţia de primar nu dovedeşte altceva decât prostia noastră ca naţie. Faptul că „deputatul” Aurel Olărean a sărit la gâtul unor poliţişti nu a contat câtuşi de puţin. Oamenii l-au ales şi au sperat că va fi mai bine. Au trecut aproape doi ani din mandatul său de primar, iar ceea ce am contabilizat până acum sunt doar rânjete ironice la adresa legilor, bune sau proaste, ale acestei ţări.

Şi-a favorizat prietenii, le-a oferit spaţii ultracentrale, le-a plătit energia electrică pentru afaceri private din bugetul Primăriei, le-a impus poliţiştilor comunitari să păzească furtul de apă din reţelele publice, le-a dat lucrări pe tavă, fără licitaţii, tot din banul rădăuţenilor.

Cam asta a făcut Olărean în cei doi ani pe care şi i-a petrecut fie pe terasa Primăriei, fie prin faţa instituţiei sau în parcul public oferind audienţe jenante, sau în vizite la tătucul său în ale marinăriei şi ale rachiului.

Şi cum la unii vorba de azi nu mai contează mâine, Olărean nu se dezminte. După ce acum câteva zile îmi spunea că „asfaltarea” cu balast este „cea mai bună tehnologie”, ieri a apărut la Realitatea TV şi a anunţat că firma care se ocupă cu aceste lucrări şi-a atribuţiile, iar balastarea integrală a unei străzi a fost „un exces de zel”.

Sunt convins că acest „exces de zel” va fi răsplătit cu vârf şi îndesat, iar lucrările care nu au fost comandate se vor regăsi în facturile primite de Primărie.

Prin tot ceea ce face, Aurel Olărean nu dovedeşte altceva decât atitudinea unui tiran, iar următorii ani de mandat vor dovedi că acest om nu poate fi decât schimbat. Din funcţie.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. bai, omu’, treaba ta ce ai cu Oli (o fi fara scrpule!), da’ prin ce ai scris tu in primul paragraf se vede clar ca n-ai inteles nik din filmul lui Porumboiu si nici nu stii ce-i aia adjectiv. Nasol, pune gheara pe o carte, nu doare.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button