Shares

Europa unită sau Uniunea Europeană este o poveste de domeniul trecutului. Despre sfârşitul acestui conglomerat de state, culturi, tradiţii şi religii am mai scris aici, cu mult înainte să apară criza refugiaţilor sau a emigranţilor, că nimeni nu cred că-i poate încadra exact în vreo categorie.

Am spus că o asemenea construcţie, în care unii sunt mai egali decât alţii, cu naţii de mâna a doua cărora li se impun tot felul de restricţii, a se vedea cele la care au fost supuşi românii şi bulgarii pe piaţa muncii în ţara făgăduinţei de azi, Germania, dar şi alte oprelişti, nu poate rezista în timp.

Iar această primă provocare serioasă pentru Europa arată cât de şubred este sistemul gândit probabil bine dar aplicat extrem de prost. Cu cât numărul persoanelor care vin în Europa din Orientul Mijlociu, Africa, Albania, Kosovo sau mai ştiu eu de unde, schisma va deveni tot mai mare.

Şi în ceea ce priveşte primirea de refugiaţi în România am spus tranşant că nu sunt de acord şi îmi menţin punctul de vedere. Şi asta pentru că mulţi, foarte mulţi dintre cei care invadează Europa sunt nişte barbari, care nu respectă absolut nici o regulă.

refugiati in turcia

 

Am să vă dau şi un exemplu. Zilele trecute am fost la Istanbul şi am stat pe o stradă din apropiere de Eminonu, un fel de punct zero al oraşului, în zona podului Galata, dar într-un hotel situat nu într-o zonă de lux. Ei bine pe aceeaşi stradă locuiau şi refugiaţi din Siria şi Bangladesh, aşa cum ne-a spus turcul care se ocupa de administrarea hotelului. Într-o seară, aflaţi la o măsuţă instalată lângă peretele hotelului ne trăgeam sufletul în faţa unui pahar de suc luat de pe strad cu 1 liră turcească. Într-o fracţiune de secundă au apărut lângă noi (eram patru persoane) trei fetiţe, probabil siriene, oricum din rândul refugiaţilor, iar una dintre ele a pus mâna pe un pahar de suc şi l-a băut pe nerăsuflate.

Pentru mine a fost o chestiune la care nu am avut nici o replică. M-a deranjat modul în care pur şi simplu a furat sucul, şi spun asta pentru că mai erau alte două pahare cu suc, ceva mai goale, pe care doream să le oferim fetiţelor. Ele au ales metoda de a fura. Ori, tocmai asta importă acum Europa, hoţi, probabil violatori, şi viitori terorişti, dacă nu or exista deja şi din ăştia. Dacă acea fată a furat, cu siguranţă aceasta este educaţia pe care a primit-o de acasă, iar alături de ea mai există şi mulţi fraţi, plus doi părinţi care nu au respect pentru nimic.

palatul_parlamentului

Acest comportament mi-a adus aminte de ceea ce fac ţiganii noştri. Aceeaşi ţigani pe care Europa ni i-a trimis pachet înapoi acasă şi ne-a cerut să-i integrăm după ce ei, occidentalii, s-au dovedit neputincioşi. Ca să fiu sincer, ţiganii noştri sunt parfum pe lângă marea masă de refugiaţi care vin şi care au şi pretenţii din partea statelor unde ajung, Germania şi Suedia mai exact. Că, din fericire, la noi nu vrea să ajungă nimeni. Apropo, cu cei vreo 7.000 de refugiaţi repartizaţi României în această primă fază, că vor urma şi alte repartizări, prin cotele alea de tip bolşevic ce facem dacă refuză să stea la noi? Îi închidem ca la puşcărie, îi trimitem înapoi pachet în Germania? Eu cred că singurul loc unde s-ar simţi cu adevărat bine e Palatul Poporului.