Shares

Inițial, am vrut să mă adresez vouă, sucevenilor, cu alt titlu, respectiv “Marile Speranțe”, dar mi-am dat seama că aș fi ridicol în umbra marelui Charles Dickens, așa încât am optat pentru ceea ce vedeți.

Evident, este vorba de noul mandat al lui Gheorghe Flutur în fruntea Consiliului Județean Suceava. Va fi cu totul diferit față de cel din perioada 2008-2012, iar dacă nu a înțeles acest lucru va avea mari probleme.

În primul rând, Flutur a fost un om de acțiune, căruia i-au ținut ritmul destul de puțini. Asta nu e rău, pentru că așa trebuie să fie un șef: permanent în acțiune. A avut o serie de acțiuni heirupiste în primul mandat, dar astea i le-aș pune în spate lui Dragoș Juravle, un om care nu mai are ce căuta în actuala structură a Consiliului Județean Suceava. Asta dacă Flutur vrea să construiască ceva.

flutur bun

Noul mandat va fi diferit de celălalt din mai multe puncte de vedere. În primul rând, cel puțin în momentul actual, până la alegerile din iarnă, Gheorghe Flutur nu se prea poate baza pe sprijinul Guvernului condus de Dacian Cioloș, și asta pentru că acesta adoptă o strategie cumva anti-PNL.

În al doilea rând, Flutur își începe al doilea mandar exact cu ocazia Brexit-ului decis de locuitorii din Marea Britanie, iar acest vot ar putea conta enorm în economia existenței Uniunii Europene, cu consecințe directe vizavi de atragerea fondurilor comunitare.

Revenind, după un mandat dezamăgitor al lui Cătălin Nechifor, multă lume își dorește ca totul să fie turbo. Să vedem dacă se și poate. Oricum, așteptările sunt imense, iar dacă rezultatele nu vor fi pe măsură pentru Gheorghe Flutur va urma o mare deziluzie, Asta ca să fiu moderat și să nu spun plecarea de pe scena politicii.