Brigada Diverse

Mihalescul, bănuit de afaceri necurate pe filiera PD-L

Dumitru Mihalescul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ, este bănuit că făcea parte dintr-o suveică prin care Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada în care era condus de Monica Iacob Ridzi, a achiziţionat produse electrocasnice şi electronice la preţuri supraevaluate.

Mecanismul de derulare a afacerilor cu iz dubios a fost dezvăluit în cotidianul „Adevărul”, care a luat legătura şi cu Mihalescul. Acesta a negat totul şi spune că afacerile sunt perfect legale. Totuşi, în ecuaţie apar o serie de semne de întrebare, toate conducând la ideea că a fost o afacere marca PD-L.

„Schema economică este formată din două firme, Carpatik SRL, din Găeşti (Dâmboviţa), controlată de vicepreşedintele PDL Găeşti, Aurică Bojin (43 de ani), şi o a doua – Călin SRL, din Curtea de Argeş. Ambele societăţi sunt firme distribuitoare de electrocasnice şi electronice furnizate de SC Marelvi, din Rădăuţi (Suceava), firmă controlată  de unul dintre membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL- Suceava, Dumitru Mihălescul (55 de ani)”, se arată în materialul celor de la „Adevărul”.

Interesant este că Aurică Bojin, omul care a vândut electrocasnice şi electronice la preţuri nesimţite către ministerul condus de Monica Iacob Ridzi, a fost subordonatul lui Mihalescul în firma Marelvi.

„Eu vând, ei vând, la rândul lor. Eu sunt importator şi distribuitor, ei au magazine en-detail”, s-a justificat Dumitru Mihalescul în ziarul „Adevărul”. Ciudată este însă altă declaraţie a lui Mihalescul, care spune că o cunoaşte pe Monica Iacob Ridzi doar de la televizor. Să fi uitat chiar aşa de rapid întâlnirile la care a participat alături de fostul ministru al Tineretului?

Dacă totul este o simplă coincidenţă sau dacă omul de afaceri din Rădăuţi a fost parte a acestui lanţ al neregulilor s-ar putea să nu se afle niciodată. Cert este că afacerile lui Mihalescul au mers bine anul trecut, iar criza economică nu l-a afectat prea mult.

Dumitru Mihalescul apare în topul revistei „Capital”, publicat în toamna anului trecut, cu o avere estimată la 9 milioane de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button