Brigada Diverse

Minciuna despre vânzarea unui restaurant

Zilele trecute, în presa locală a apărut un material care oferea detalii despre o importantă tranzacţie în municipiul Suceava.

Mai exact, publicul era informat că patronul restaurantului Latino este pe punctul de a achiziţiona clădirea unde funcţionează un alt restaurant din municipiul Suceava, mai exact Centru Vechi, amplasat pe strada Vasile Bumbac.

De la bun început am bănuit că este vorba de o fumigenă, o ştire aruncată la derută. În primul rând m-a surprins preţul pe care Ionel Matei, patronul de la Latino, urma să-l achite: 1,55 milioane de euro. E o sumă foarte mare, mai ales dacă trebuie achitată şi într-un timp foarte scurt, başca o serie de investiţii, ceea ce duce preţul la peste 2 milioane de euro.

Iar cine îl cunoaşte pe Ionel Matei, şi nu direct, ci doar prin modul său de a derula afaceri, şi-ar fi dat seama că e omul paşilor mărunţi. La fel a construit şi Sonnenhof, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, în timp şi nu peste noapte.

Până la urmă, o afacere de succes se construieşte cărămidă cu cărămidă, asta dacă nu cumva te bazezi pe niscai bani obţinuţi prin alte metode şi care îţi prisosesc, dar dacă ai în spate contracte serioase din bani publici.

centru vechi suceava

Jim John Hreniuc, proprietarul spaţiului de pe strada Vasile Bumbac a negat totul prin postarea unui comentariu la acel material: „Minciuna. Sunt proprietarul acestui imobil si nu am încheiat contract cu nimeni sa vând acest spațiu. Este o veste noua pentru mine cum este și pentru alți cititori”.

Tranzacţia era foarte greu de realizat şi din alte puncte de vedere, în condiţiile în care actualul chiriaş are contract valabil, nu îl poţi arunca în stradă fără consecinţe juridice.

Cine a avut de câştigat din această ştire fabricată nu ştiu, dar cert este că nu a avut nimic profesionist în ea. Şi apoi ne mai mirăm că jurnaliştii sunt puşi la zid.

Acum, nu neg că într-o bună zi acel spaţiu se va vinde. Poate şi pe bani mai buni. Dar totuşi, un pic de decenţă nu strică. 

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. se pare ca cineva n-a mai fost acceptat sa mance „pe caiet” la Centru Vechi! slabuta razbunare!

Back to top button