Shares

Actualul director al Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională (AJOFM) Suceava, Mirela Adomnicăi, este în cărţi pentru a prinde un loc eligibil pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor.

Surse din cadrul partidului susţin chiar că Mirela Adomnicăi este aproape sigură de acest loc, asta şi pentru că se află în graţiile conducerii PSD Suceava. Chiar şi aşa, actualul director al AJOFM Suceava îşi face lobby pentru a fi votată de reprezentanţii PSD care se vor întâlni mâine la Dumbrăveni pentru a definitiva listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Trebuie spus că Mirela Adomnicăi a mai fost deputat în perioada 2004-2008, iar ulterior a ocupat şi funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Suceava.

mirela adomnicai

Revenind la întrunirea de la Dumbrăveni, aceasta se anunţă oarecum tensionată şi asta pentru că locurile eligibile sunt limitate, iar numărul celor care ţintesc spre ele este destul de mare.

Aceleaşi surse din cadrul partidului arată că printre cei care vor fi traşi pe linie moartă se numără nu doar senatorul Ovidiu Donţu, ci şi colegul acestuia, Neculai Bereanu.

Cel mai probabil, un alt parlamentar sucevean din PSD, respectiv deputatul Cezar Cioată, nu se regăsi pe un loc eligibil, în timp ce Gavril Mîrza nu va mai candida pentru un nou mandat.

Totuşi, Gavril Mîrza are un favorit cert, pe care-l susţine direct. Este vorba de Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” Suceava, fost preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava timp de 8 ani.

Iordache a fost la conducerea PSD Suceava în acelaşi timp în care Gavril Mîrza era şef al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, iar după cum se vede relaţiile de atunci nu s-au răcit nici astăzi.