Shares

Gavril Mîrza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi fost preşedinte al PSD Suceava, îşi va mai înscrie în palmares un nou titlu de „fost”.

Mai exact de fost senator pe colegiul din Fălticeni, de unde a fost practic gonit de primarii aleşi pe listele PSD.

Gavril Mîrza a reuşit contraperformanţa să nu mai fie dorit în acest colegiu după ce timp de patru ani nu a ridicat nici un deget pentru a-i sprijini pe cei care i-au făcut campanie în 2008 şi l-au propulsat senator. Primarii le-au transmis şefilor PSD Suceava că nu mai vor să audă de Mîrza, iar dacă acesta va fi menţinut candidat pe colegiul uninominal 3 din Fălticeni atunci îl vor sprijini pe candidatul unui alt partid.

Cu spectrul boicotului deasupra capului, liderii PSD Suceava au mutat rapid. Dar nu în sensul de a-l lăsa la vatră, ci de a-i găsi un alt loc călduţ. Din punctul meu de vedere, Gavril Mîrza este o cauză pierdută pentru partid, iar ultimii patru ani au dovedit asta cum nu se poate mai clar.

Dacă social-democraţii suceveni se mai amăgesc că vor câştiga capital electoral folosindu-se de charisma lui Mîrza cred că se înşeală amarnic. Iar trimiterea fostului fost fost în colegiul de acasă, de la Cajvana, ar putea însemna compromiterea sa şi în ochii rudelor şi prietenilor.