Brigada Diverse

Moldoveni proşti? Posibil.

Peste tot pe unde am fost prin ţară am tot auzit sintagma „moldoveni proşti”.

Iniţial, am spus că procentul de prostie este la fel peste tot, numai că moldovenii ies în faţă pentru că ar fi mai mulţi numeric, iar la un procent egal ar fi, evident, în superioritate.

Ultimele sondaje date publicităţii m-au pus serios pe gânduri. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de IMAS, un sfert dintre votanţii din zona Moldovei vor trimite în Parlament sau în diferite structuri de conducere locale reprezentanţi ai Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Sondajul arată că în Moldova USL ar câştiga alegerile cu 48,7% din voturi, iar pe locul doi ca opţiune de vot se situează Partidul Poporului, cotat cu 24,3%, dintre opţiuni. Faţă de luna ianuarie, partidul lui Dan Diaconescu a crescut cu 9%. Locul trei în intenţiile vot este adjudecat de PDL, care are doar 17,5%.

Este peste puterea mea de înţelegere cum un individ ca Dan Diaconescu a reuşit să păcălească un sfert din populaţia Moldovei. Doar dacă te uiţi la OTV îţi dai seama că minciuna e ridicată la rang de adevăr suprem, manipularea e la ea acasă, iar promisiunile ce nu vor putea fi onorate vreodată abundă.

Cine crede că-i va fi mai bine şi că se vor implementa bazaconiile pe care Dan Diaconescu şi invitaţii săi le propăvăduiesc seară de seară cu ritmicitatea trenurilor japoneze se înşeală amarnic.

Aşteptaţi voi să ajungă Dan Diaconescu şi oamenii săi la putere şi o să vedeţi voi ce se va întâmpla.

Această încredere oarbă într-un asemenea individ are o singură explicaţie: lipsa de educaţie şi de informaţii. Din păcate, văd că moldovenii sunt în topul ignoranţei.

 

PS: Sursa infograficului este Adevărul

Articole asemănătoare

26 Comentarii

 1. Dacă i-au votat pe Băsescu şi PDL care au promis că măresc salariile profesorilor cu 50%, de ce nu ar vota Dan Diaconescu? Sau cu ce sunt mai proşti votanţii lui DD, decât cei ai lui Nelu Balan?

 2. In mod cert moldovenii sunt pe ultimul loc la toate capitolele.Moldova reprezinta in Romania ce reprezinta Romania in UE .Adica cel de pe ultimul loc.Si la nivel de trai,si la educatie,si la constiinta civica.Daca indivizi ca Lungu si Flutur au ajuns la putere si au mari sanse si in continuare e normal ca un individ ca Dan Diaconescu sa fie votat in Moldova.Orasul Suceava nu a fost in asemenea hal de mizerie de cand m-am nascut eu.Plus ca nu avem cinema,teatru,filarmonica asa cum au orasele civilizate.Bine ca aruncam 400.ooo euro pe un parc din curtea spitalului si facem o poarta chicioasa la intraea in oras de 500.000 ron.Halal sa ne fie

 3. Să înţeleg că acum nu mai suntem bucovineni mândri, deja ne-am transformat în moldoveni proşti.

 4. Norocutul lui Dan Diaconescu e ca nu s-a hotarat si Mama Omida sa candideze ca-i lua fatza..

 5. Nu inteleg de ce atata mirare la unii cand aud de Dan Diaconescu. In tara in care unu ca Vadim era sa ajunga presedinte in 2000, in tara in care o fata de presedinte cu mari lacune gramaticale e trimisa in Parlamentul European, impreuna cu acelasi Vadim dar si cu Becali, in tara in care un presedinte numeste acelasi premier de vreo 4 ori cum a fost cazul lui Boc, in tara in care una ca Udrea a avut acces la cel mai mare buget, cel al Ministerului Dezvoltarii, in tara unde presedintele taie salarii ca mai apoi, exact in luna alegerilor sa le mareasca…pai intr-o asemenea tara un personaj ca Dan Diaconescu nu e cu nimic mai prejos.

 6. Andrei,nu vreau sa te contrazic,nici nu este cazul,vreau insa sa introduc in discutie niste nuante care,cred eu,isi au locul:Vadim,Ebba,Becalli nu au nimerit din greseala in parlamentul european,sunt,din pacate,reprezentativi in sensul cel mai prost pentru poporul român…Ierarhiile de tipul: „moldovenii sunt cei mai prosti!” nu au sens,moldovenii nu sunt prosti,au probleme de caracter si educatie,traditii nefaste,lipsa de respect pentru proprietate pentru ca,la ei,proprietatea a fost intotdeauna a strainului si din, acest motiv,ce este al meu este al meu iar ce este al tau poate si trebuie sa fie al meu,intr-un fel sau altul…
  A migra,a uzurpa,a prolifera impostura nu li se pare doar un drept ci si o obligatie,ei se considera nu numai urmasii lui Stefan cel Mare care i-a facut pe stramosii lor in considerarea unei perspective istorice (cati stiu ca basescu are radacini la Bacau??) cu toate stramoasele starurilor TV din ziua de azi,de la Piatra Neamt,Roman,Iasi,Bacau,Botosani ca sa umple tara cu genii sifilitice,epigoni eminescieni,rezervoare de bucovineni care sunt pe cale de disparitie si – nu-i asa – trebe cumva refacuti,colonizati,corciti spre binele lor,a mai si zidit in toate satele cate o biserica si cate o manastire ca sa aiba Flutur si penticostalii pe langa ce sa faca gherete si chioscuri in care sa vanda carnati altoiti cu vopsea,produsi in Bucovina si festivaluri kitsch…
  Noi,cei care ne batem cu pumnul in piept ca suntem bucovineni nealterati (poate ca mai sunt…) avem in plus fata de ei doar un veac si putini anisori,de la 1774 pana la 1878,in care am scapat de naravurile turcesti,grecesti si apoi rusesti,exact in perioada in care natiunea noastra s-a copt si a intrat in epoca moderna sub Cuza si Carol I.
  Boc este ardelean,moţ pe deasupra, si cu toate astea a acreditat pentru istorie nu ca a fost de patru sau 5 ori premier ci impostura jegoasa,incultura,lipsa de respect fata de lege si norme morale,lipsa de standarde,ipocrizia,pupincurismul… Ca,daca e sa o luam pe bune,noi ce avem? Flutur a venit (stramosii lui,desigur) la 1762 si acuma ne scrie pe dealuri cu oi si boi,angajeaza pupincuristi din Botosani sa ne spurce si sa ne arate calea cea dreapta,ne aduce lumina de la Ierusalim sponsorizat de penticostali si adventisti… Este acesta un comportament care tradeaza inteligenta? Avem a ne separa de ceilalti moldoveni,ne-am pricopsit cu ceva in suta de ani pomenita mai sus,am ramas cu ceva?
  Se poate si mai jos decat acuma? Se poate – nu putem ignora perspectiva unui Dan Diaconescu presedinte,cu Tolea Ciumac premier si Magda Ciumac ministru la MDRT. Cine va fi bagat la tomberon,ramane de vazut,ideea este ca poporul roman,compus din romani ierarhizati pe criterii pedelistice, ar putea aduce aceasta echipa sa ne reprezinte. Serios,cine ar fi crezut,vreodata, ca Boc ar fi putut sa ajunga prim-ministru,pe scaunul lui I.C. Bratianu?

 7. Mai, mai, cata splendoare in iarba si in epicul epigonilor de straja patriei , partidului si noptii…

  Desi nu sunt regatean suta la suta, imi plac ardelenii atat prin felul lor de a fi cat si prin accentul specific in vorbire. Despre ardeleni se spune ca sunt mai seriosi si mai parolisti decat regatenii. Nu stiu cat adevar e in aceasta parere, insa acum cred ca nu prea mai exista deosebire. Daca insa admitem ca adevar convertirea ardelenilor la obiceiurile si moravurile proaste regatene, de sorginte fanariota, de ipostaza lor multi-seculara de supusi ai sultanilor vremelnici, atunci fenomenul e unul cat se poate de normal si explicabil.

  Daca pui intr-un cos mere stricate si mere bune, sa fiti sigur ca merele stricate le vor strica si pe cele sanatoase. Cam asa e si cu oamenii in general. Daca urmariti o gasca, sau un anturaj, de copii bine crescuti si educati, si daca in acel anturaj intra si unul mai zgubilitic (zic asa ca sa nu folosesc un cuvant mai dur), ei bine zgubiliticul ii va transforma pe toti asemeni lui. Cam asa e si cu influenta ragateana asupra ardelenilor. „Mitica” nu e o inventie a lui Caragiale. El era un foarte fin observator a caracterelor umane, avea forta de-a vedea dincolo de aparente, si pe deasupra a avut geniul sa imortalizeze aceasta realitate prin personajele sale.

  Aceasta combinatie intre smecherie si prostie, manifesta prin mistocareala si atitudine emfatica in raport cu semenul, era trasatura definitorie a „Miticilor”. Mai mult decat atat, Caragiale a observat si punctul de cotitura al comportamentului romanului. Fiind pana atunci servul intereslor otomane, sluga credincioasa si prea-plecata, care facea hatarul haraciului otoman fara sa cracneasca, se trezeste deodata liber si nu stie ca sa faca cu libertatea.
  Din postura umila de pana atunci, el trebuie deodata sa redevina demn, sa se manifeste potrivit personalitatii sale. Iar maniera lui de manifestare e miticismul. Mitica, ca trasatura distincta, e omul care o face pe desteptul; asa cum, ca niste adevarati urmasi ai lui Mitica din vremea lui Caragiale, o fac mai toti politicienii de azi.

  Frunzaresc si ei cateva volume cu dogmele clasicilor liberali, prind vreun „pont” mai interesat si-l memoreaza, dupa care vin si, fara sa le treaca prin filiera gandirii proprii, ti le repeta si tie (mai mult ca s-o faca pe desteptul) ca pe-o poezie, ca pe-un refren filozofic.

  Iar lumea care-i asculta spune cu uimire si incantare: ai vazut, domnule, ce destept e Mitica ? Ce mai, incoa-incolo, Mitica e un om dat dracului (in sensul de destept ce e). Asta-i tipicul lui Mitica cu halba de bere in fata. El insa e in fondul lui un om absolut neserios si extrem de superficial in tot ce face. Mitica e omul formelor fara fond, lucru sesizat si de Caragiale. Asta se vede si prin felul in care s-a implementat capitalismul in Romania.
  Lucru facut de mantuiala, la voia intamplarii si sub imperiul unor dogme neasimilabile de fibra genetica poporului, capitalismul din Romania e un esec veritabil. Un model de esec care ar trebui sa puna pe ganduri pe cei ce inca nu s-au lasat convertiti la societatea consumului.

  Uitati-va si dvs ce este capitalismul din Romania si va veti da seama ca-i facut fara cap, fara judecata.
  Capitalismul asta e plantat in Romania cum ai planta un pom fructifer in pustiul Sahara. Asta denota superficialitatea naturii lui Mitica. Principiul romanesc „las’ care merge si-asa” e cat se poate de vizibil in economie si politica. Singura calitate a lui Mitica, caci are si el o calitate, e ca, totusi, e baiat cumsecate, in felul lui, si nu e razbunator (vezi personajul coanei Zoitica si a lui Catavencu).

  Suntem asadar o tara de mitici, iar miticii au facut pui si-n Ardeal si-n Moldova. Omul nu poate fi schimbat, educatia se trasmite de la parinti la copii, iar daca reusesti s-o faci asta inseamna o lunga perioada de timp.

 8. Ideea conform careia Cain este de o lene maladiva s-a strecurat insidios printre comentatori si analisti politici. In opinia mea, cauza capacitatii reduse de actiune a lideului pelist este de natura fiziologica, metabolismul sau suferind mutatii bizare. Motivul pentru parcursul universitar dezastruos al tanarului Antonescu este o anumita neputinta de reglare a consumului energetic, in relatie cu activitatile cotidiene.

  Altfel spus, pentru actiuni banale (respiratie, mentinerea echilibrului in mers, mancatul, spalatul, parcurgerea scurta a vreunui curs anost ) corpul studentului tulcean ardea un numar mult mai mare de calorii decat colegii sai. Tot in mod ciudat, recuperarea zilnica avea loc dupa indelungate partide de somn izbavitor, din pacate cu efecte in foaia matricola.

  Cain nu e lenes, atat poate, dovada ca de ani de zile de cand CTP l-a sfatuit sa asimileze ca lumea o limba de circulatie, n-a miscat nimic. Eu banuiesc ca a incercat, dar este epuizat, nu mai poate acumula, sta dovada lexicul foarte sarac al istoricului si oratorului de la A3. El este perfect constient de conditia sa, de aici si frustrarea imensa, manifestata prin delirul comportamental, prin inlocuirea argumentului cu tipatul isteric, prin monomanie, prin exacerbarea egoului, prin cresterea spectaculoasa a ”animei”, componenta feminina a psihicului unui barbat.

  Poate ca multi dintre noi avem probleme similare, dar asta nu creaza probleme, pentru ca noi, banalii, nu emitem pretentia de a deveni presedintii Romaniei. Cain se afla in lupta cu un adversar redutabil care nu mai are rabdare cu el: Timpul.Timpul este cel care-l va scoate pe tusa pe arivistul Antonescu, tot Timpul il va ajuta sa faca unicul pas corect in viata: spre Uitare.

 9. Virtutea publica este echivalenta cu sinuciderea politica. Eu n-am vazut pana acum un sinucigas politic pe plaiuri mioritice.

  1. A-i pretinde lui Basescu si camarilei lui din PDL sa se sacrifice politic, urmand linia corecta, zicem noi, de acum un an de zile, nu rezolva nimic practic.

  2. Vine liberalul lui Antonescu, democratul lui Basescu sau social-democratul lui Ponta si-ti ofera (gratis si generos nevoie mare) cate-o punga de celofan cu te miri ce maruntisuri meschine.

  3. Ei stiu una si buna: daca mituiesti poporul, poporul te alege. Daca nu, nu, si atunci risti sa ai soarta PNT-CD. Vedeti cum nu se potriveste logica noastra cu logica lor

  4. Oricum, aceste naravuri (proaste, vicioase) ca alegatorii sa se lase cumparati, au fost cultivate sistematic si constant de toate partidele; incepand cu Iliescu care a castigat inima si simpatia oamenilor prin aceste pomeni “crestinesti”.

  5. As putea sa fiu si eu indignat, chiar vehement, ca si dvs, fata de asa apucaturi proaste, insa punandu-ma in locul lor as avea doua alternative: sa fac ce fac ei sau sa ma sinucid politic.

  6. Dar nici asta nu e sigur; asa cum sigur nu e nimic pe lumea asta si nici pe cealalta. Ajung la conluzia lui Nietzsche: nimic nu e adevarat, deci totul e posibil ( si permis, l-as completa eu pe marele filozof vitalist, nihilist).

  7. A-l critica pe Basescu pentru asta poate fi sau poate nu fi justificat teoretic. El a mostenit o stare de fapt, el e mostenitorul inradacinarii unor moravuri proaste initiate de Ion Iliescu. Inca Ion Iliescu mai beneficiaza, in virtutea inertiei, si azi de aceste “avantaje” de-a fi oferit pomeni (laice) pe banii publici.

  Dupa noi potopul, asta a fost si este inca, si va mai fi mult timp de aici inainte, deviza tuturor gruparilor politice, intitulate partide (mai mult sau mai putin democrate), ce s-au perindat pe la putere in ultimii 22 de ani de scurta istorie, zbuciumata, a poporului roman. Doar PNT-CD, evident dintr-o prostie sau dintr-o inconstienta, n-a inteles acest viclesug, n-a inteles care-i treaba cu politichia de pe malurile Dambovitei; desi ar fi fost normal sa le stie, fiindca si ei “cinsteau” alegatorii, in perioada interbelica, cu cate-o tuica, la alegeri, ca sa le “cumpere” votul. Sigur ca da, acum metodele au devenit mai rafinate, mai “moderne”, in pas cu vremea si vremurile.

  Vine liberalul lui Antonescu, democratul lui Basescu sau social-democratul lui Ponta si-ti ofera (gratis si generos nevoie mare) cate-o punga de celofan cu te miri ce maruntisuri meschine. Parca suntem ca “pieile rosii” de pe continental american care, dupa ce-a fost descoperit , primeau, incantati, margele colorate contra aur cu multe carate. Si noi, la fel ca “pieile rosii” odinioara, dam votul nostru de aur, iar ei ne dau niste maruntisuri ridicole.

  Ei, ce sa-i faci, asta-i democratia si asta-i nivelul virtutii cetateanului. Asa intelege el ca slujeste interesul nemului ce l-a zamislit, acceptand sa fie mituit pentru a da puterea pe mana unor snapani plini de viclesuguri. Una peste alta, putem declara ca democratia chiar este, cum scria si Aristotel cu peste 2300 de ani in urma, forma corupta a republicii. Sa intru in subiectul propriu-zis.

  As incepe prin a spune ca sunt de acord cu autorul atunci cand solicita incetarea jafului (eu i-as zice parazitarea) sistematic al bugetului; un buget si asa destul de saracacios si, probabil – tinand cont de noile restrictii venite de la Bruxelles in ceia ce priveste limitarea asa-zisei “datorii suverane” la 60% din PIB si a unui deficit ce nu poate depasii 0,5% din acelasi PIB, – va devenii si mai saracacios pe viitor Asa e. Dar ma gandesc, totusi , ca sa-l inteleg, sa intru si in pielea politicianului, in rationamentul politicianistului – al politicianistului deci, nu al omului politic (deci nu e nici-o gresela de exprimare), ca noi nu prea avem oameni politici, poate doar cozi de topor ce se ofera de buna voie Occidentului.

  Degeaba va raciti gura sau va obositi mana scriind, solicitandu-le astfel de lucruri. Ori de-ati vorbi cu muntele, ori cu ei, e totuna. Noi le stim pe-ale noastre, ei le stiu pe-ale lor. Iar ceea ce stim noi din bunul-simt, nu converge cu ceea ce stiu ei. Ei stiu una si buna: daca mituiesti poporul, poporul te alege. Daca nu, nu, si atunci risti sa ai soarta PNT-CD. Vedeti cum nu se potriveste logica noastra cu logica lor ? Logica noastra e una normativa, adica noi spunem cum ar trebui sa fie, iar logica lor e una pozitivista, adica ei se adapteaza la ceea ce este, la realitatea romaneasca.

  Ei nu schimba (si nici nu vor s-o faca) realitatea, ci se muleaza dupa aceasta. Putem sa discutam daca e mai bine sa urmam calea normative sau, dimpotriva, calea pozitivista a adaptarii. Aici e de discutat ce e bine de facut. Putem sa ne suparam, putem sa nu ne suparam. Depinde cum intelegem problema. Oricum, aceste naravuri (proaste, vicioase) ca alegatorii sa se lase cumparati, au fost cultivate sistematic si constant de toate partidele; incepand cu Iliescu care a castigat inima si simpatia oamenilor prin aceste pomeni “crestinesti”.

  Naravul acesta n-are lecuire, va garantez asta, fara o vointa politica unitara si ferma. Daca n-o face Basescu, o vor face altii ce vor veni dupa el. A-l critica pe Basescu pentru asta poate fi sau poate nu fi justificat teoretic. El a mostenit o stare de fapt, el e mostenitorul inradacinarii unor moravuri proaste initiate de Ion Iliescu. Inca Ion Iliescu mai beneficiaza, in virtutea inertiei, si azi de aceste “avantaje” de-a fi oferit pomeni (laice) pe banii publici. Toate “cadourile” pre-electorale, oferite potentialilor alegatori, costa. Factura acestui cost trebuie s-o achite cineva (inclusive TVA aferent acesteia).

  Intr-o prima etapa, o achita clientela politica ce-a beneficiat de lucrari publice; facute prost si pe bani multi cat timp la guvernare au fost “ai nostri”. Numai ca aceasta clientela politica isi face urmatoarea socoteala: bine, zic ei, eu “bag” niste bani (in politica, precizez eu, asta numindu-se, in jargonul lor, “investitie”), dar cum mi-i recuperez ulterior (basca cu profit) ? Simplu, spune politicianul dambovitean: vei face parte din categoria “clientelei politice” (adica vei fi de-al nostru) sau din categoria “baietilor destepti” (intri intr-un fel de francmasonerie am spune noi) din sistemul de capusare a energiei ieftine (hidro; caci pe-aia termo, adica scumpa, ne-o vinde noua direct, clientilor din afara categoriei “baietilor destepti”). Cine suporta toate aceste cheltuieli ? Simplu. Noi.

  Pentru clientela politica, abonata la lucrari publice, platim noi in calitate de cetateni contribuabili, iar pentru “baietii destepti” din energie platim tot noi prin majorarea facturilor la energie si la tot felul de utilitati personale. Astfel, asa stand logica, e vorba de logica politicienilor, va intreb cum credeti dvs ca se pot schimba aceste naravuri de a corupe electoratul si cum credeti ca ar fi posibila o gestionare responsabila, cu chibzuinta gospodarului, a banului public.

  As putea sa fiu si eu indignat, chiar vehement, ca si dvs, fata de asa apucaturi proaste, insa punandu-ma in locul lor as avea doua alternative: sa fac ce fac ei sau sa ma sinucid politic. Eu poate as alege (cum de altfel am si facut-o prin nii ‘93, si spun asta fara sa pretind vreo apreciere din partea cuiva), sa ma sinucid politic, ei insa aleg supravietuirea politica. Eu am avut o problema de constiinta in gestionarea banului public, ei n-au. Ce s-a intamplat daca am avut o problema de constiinta ? Simplu: am fost eliminat din sistem. Si-au zis, probabil, asta nu-i “de-al nostru”, caci in sistemul lor eu eram un intrus, nedorit.

  Am ales, asadar, “ sinuciderea politica”, in speranta ca, poate, cineva, candva, va intelege gestul meu, desi stiam ca este mica aceasta probabilitate. Viata mi-a confirmat ca probabilitatea sa se stie asa ceva este zero absolut. Nu m-am suparat, a fost alegerea mea; si cu asta, basta. Se mai poate alege virtutea publica si in numele unui convingeri religioase, in speranta ca la “judecata de apoi” vei avea o “bila alba” in anticamera divinitatii. Dar nici asta nu e sigur; asa cum sigur nu e nimic pe lumea asta si nici pe cealalta. Ajung la conluzia lui Nietzsche: nimic nu e adevarat, deci totul e posibil ( si permis, l-as completa eu pe marele filozof vitalist, nihilist).

  A-i pretinde lui Basescu si camarilei lui din PDL sa se sacrifice politic, urmand linia corecta, zicem noi, de acum un an de zile, nu rezolva nimic practic. Vor fi altii care se vor oferi a corupe electoratul. Nu e Basescu, va fi Ponta, Diaconescu (cum a si inceput sa faca) sau Antonescu. Astia atat asteapta, ca motanul la gaura de soarece, greseala adversarului, greseala de a cadea in capcana constiintei tale, a greselii de a fi prizonierul virtutii tale native.

  Virtutea publica este echivalenta cu sinuciderea politica. Eu n-am vazut pana acum un sinucigas politic pe plaiuri mioritice. Poate cateva mici exceptii , notabile; aici as nominaliza PNT-CD, ca partid politic, si Boc, ca persoana politica. In rest totul e o apa si-un pamant.

 10. Curios cum ard unii etapele si trec peste decenii si secole asa cum trece boul prin sura doar ca vede el, boul, rosu, de manie si sfanta amnezie proletara. Romania a marsaluit prin iad si a rezistat unei cumplite si diabolice politici de dezintegrare pe care acesti monstri, carora unii le ridica imnuri, au practicat-o cu o cruzime greu de descris. Sa vedem noi cum e cu statistica si Istoria. Sa sari, asa, ca iti convine tie, de la 1909 cu Ion I. C. Bratianu in fruntea guvernului si pana astazi, zau, ca este o retorica neserioasa, crunt interesata sau imbecila, pentru ignoranti sau pentru mancurti (creiere lavabile).

  De atunci si pana astazi au mai condus guverne peste 53 de premieri, indiferent cum s-au numit….

  O scurta si grabita enumerare; (Armand Calinescu -1939 ; Gheorghe Argesanu- 1939 ; Constantin Argetoianu -1939; Gheorghe Tatarascu -1939 – 1940 : Ion Gigurtu -1940 ; Ion Antonescu -1940 – 1944; Iuliu Maniu- 1944 – 1944; Constantin Sanatescu -1944; Nicolae Radescu-1944 – 1945 ;

  După presiunea exercitată de A. I. Vâşinski asupra regelui Mihai, Petru Groza este numit la conducerea guvernului, după care va fi preşedinte al Prezidiului MAN până la sfârşitul vieţii iar Romania va cunoaste adevaratul infern. Peste 3 milioane de morti, rastignirea si pierderea totala a suveranitatii. Sub guvernarea sa a avut loc instaurarea regimului comunist în România şi acapararea întregii puteri în stat. Dr. Petru Groza- 1945 – 1952; Gheorghe Gheorghiu – Dej -1952 – 1955: Chivu Stoica -1955 – 1961; Ion Gheorghe Maurer- 1961 – 1974; Manea Manescu- 1974 – 1979; Ilie Verdet -1979 – 1982; Constantin Dascalescu- 1982 – 1989;

  Petre ROMAN fiu de Colonel Roman, alias Roman Walter, tatăl lui Petre Roman, şef al Serviciului de Educaţie, Cultură şi Propagandă al Armatei care are pe constiinta mii de asasinate si distrugerea totala a elitei militare romanesti in temnite si in lagare de exterminare. Petre Roman- 1989 – 1991; Theodor Stolojan -1991 -1992; Nicolae Vacaroiu -1992 – 1996; Victor Ciorbea- 1996 – 1998: Radu Vasile -1998 – 1999; Mugur Isarescu -1999 – 2000 ; Adrian Nastase-2000 – 2004; Calin Popescu – Tariceanu- 2004 – 2008.

  “Martirul” de serviciu a decretat: ca Boc , ca scaunul lui Bratianu, ca cel mai slab, ca nostalgii, ca aceasta este un fel de erezie. Atatia ticalosi care au mainile murdare de sangele a milioane de martiri, pentru sute de generatii, de acum incolo, sant trecuti cu vederea. Cititi si va cruciti cat de tragica este istoria acestei tari si cat retine si plange omul care vrea ca si altii sa stie. Ce crede el. Cateodata este prea putin o flegma sau un glonte. Sau prea mult. MILA…si atat! Dupa aceea vom vedea.

 11. Despre tizâc si delirul filozofard al scolii de la Havârna…

  Vei fi stiind,bag seama,ca personalitatea multipla este achizitia cea mai probabila pentru alcoolici,ei se dedubleaza,ataca din unghiuri neasteptate,se prefac,peroreaza,nu le ajung hectarele ca sa-si insire meritele dar si persecutiile la care au fost supusi de indivizi care le sunt inferiori,stiu,dau ca sigur ca…,epateaza,isi lasa barba,isi trag pseudonime adolescentin/feminine (….”baba-cu-mitraliera-care-era-fata-mare-si-nu-mai-e/din cauza ca hanibal si hazdrubal+armaghedonul-de-la-havarna….”) care se vor sofisticate si neaccesibile vulgului si iar peroreaza pe hectare intregi ca sa se justifice fata de trogloditii care ii platesc cu sume mari,la centimetru patrat…
  Pentru Vocile care te terorizeaza in unele perioade,in special cele de abstinenţa morala:
  – Havârna nu este in Vechiul Regat ?
  – Ce rost are enumerarea prim-ministrilor,crezi ca Boc se poate ascunde printre ei? Mic-mic,da’ e cel mai strain pe-acolo,ca basescu printre sefii de state din Europa,este doar un homuncul ,piticul porno,papagal cu ciocul ros de la pupatul in kur…
  Am avut o problema pana am identificat,dupa stil,maniera,expresivitate,tipul de discurs pe care l-ai folosit pana la autointoxicare,dar:
  – este discursul care are coerenta,inconsistenta , parfumul si textura tizâcului pe care indigenii din Havarna il folosesc pe post de combustibil… Pentru cine nu stie,tizâcul se face amestecând balega cu paie,scoate mult si puturos fum care se impregneaza adesea in fiinta,hainele si discursul celor scapati in Bucovina,eventual…
  Dealtfel,se zice ca, la nasterile grele,bastinasii din zona cheama şamanul local (sau „voodoo voodoo”,cum bine ai zis,mai ales dupa reforma sanatatii facuta de Boc) iar acesta zice: „…iesi ,copile cu parul balan, din pizda mă-tii si du-te in west,mai intai la Suceava,ca aia,de prosti ce sunt,pleaca in Occident si lasa locuri de munca zemoase,codri verzi de brad,posturi de conducere in pedele,sinecure,bani kklau,numa’ trebe sa mergi sa-i iei..”
  Am putea zice ca este propaganda comunista dar la o confruntare cu realitatea de pe teren parca ar fi ceva adevarat,nu?
  Mai trebuie spus ca migratiile coincid cu anii agricoli prosti,cand chimia irefutabila si sofisticata a amestecului balega-paie este tulburata de saracia ofertei de pe camp,ca daca nema-paie,nema- balega,nema-tizâc,nu??
  In aceste conditii,nu este mai bine sa te metamorfozezi,conform unei comenzi genetice,in molie de flutur sau flutur de molie si sa te deplasezi in west,cu titlu de bucovinean? Fireste ca da,te va chema cumva,de la Alupii,Azdipii,Ilie,Vasile,Manole,Aburebistii,Adecebaloaiei,Basescu si Basescfara,totul e sa te remarce cineva care stie ce-si-cum si nu stie sau nu poate sa injure si sa manance kkt in public ca nu-i da voie religia dar si paraponul…
  La manual se spune ca,daca vrei sa identifici astfel de persoane,te duci intr-o aglomeratie din Suceava,Gura Humorului,Campulung,Vatra Dornei sau Radauti si strigi tare:”Tizâc,tizâc !” Care vine si te-ntreaba: ” …da ce ai ba,unde si de ce ma zici? „,inseaman ca e de prin zona,care vine si se arata interesat dar mai intreaba si : „…da’ soreancă si haldani n-ai? Ca e lemnul mai bun,poti sa-ti faci si gard !…”,inseamca ca e,cum zici,”…partial din Vechiul Regat”,y compris Havârna.
  Toate intrebarile sunt retorice iar personajele si numele inventate de mine.

 12. Pentru cei cu memoria castrata, pentru cei care, arzand in ura, cred ca uitam cu totii, la comanda, si abdicam sub asediul injuraturilor lor de mahala gretoasa plina de rahat sofisticat, limbaj mai curatel si sintagme sufocate de voma.

  Tara asta e plina de martiri ai caror calai se ascund, astazi si “ieri”, sub pseudonime sau sub fustele si numele de imprumut ale nevestelor lor, in general bogate si urate, si a altora, poarta cozi slinoase la ceafa sa se creda “macho”la batranete, costume elegante la petreceri, familisti seriosi si tuguiati, un fel de “oblio”de tabla ruginita, si ne dau lectii de morala. Sant in posesia unui numar impresionant de dosare ale acestor jeguri.
  Va veni o zi cand vor fi demascati. Pe rand. Ce pot sa va spun acum este ca uitandu-te in biografia lor de “iude putrezite in mii de tradari”, cuprinsa in dosare, si la imaginea lor publica de astazi, ce o afiseaza pentru necunoscatori, naivi si imbecili, te cutremuri. Acesti ticalosi au tradat tot ce au putut si au atins ; colegi, neveste, socrii, prieteni, amici, sefi, amante, parinti, veri, frati, surori si chiar chelneri si chelnerite. Astazi vor statut moral si responsabil: spurca si otravesc tot ce vad bun la altii.

  Nimic nu e prea mult pentru acesti monstrii, nici ieri, nici astazi, nici in veci.

  Redau mai jos cateva din…Tradarile PNL-ului, cele mai apropiate si mai “VERZI”.

  S-au povestit , s-au scris atatea despre partidul securitatii , PNL-ul postdecembrist, incat nu cred sa mai existe multi romani cu IQ mediu care sa nu inteleaga , sa nu intuiasca ce hram poarta aceasta organizatie , azi mafiota, ieri securista . Demult, foarte demult , partid politic respectabil.

  1. In 1990 a fost reinfiintat PNL ca o replica , o varianta securista la PNT-ul lui Coposu , partid ce ameninta serios feseneul bolsevic .

  2. S-a apelat la vechii colaboratori ai securitatii : Ionescu Quintus, Lazarescu , Stolnici , probabil Campeanu . Misiunea clara : slabirea rolului conducator al opozitiei anticomuniste (la vremea aceea) si antisecuriste pe care-l avea PNT-ul, partid cu care securistii nu puteau face compromisuri . Coposu facuse 19 ani de puscarie, Ion Diaconescu tot pe acolo. PNT-ul , in totalitatea lui , fusese condamnat la , atentie, 1 MILION de ani de ocna !Asemenea oameni nu mai puteau fi intimidati , nefiind santajabili.

  3. PNLul isi incepe activitatea de indelung compromis, tradare , slujirea intereselor securitatii transformata intre timp in organizatie mafiota.

  4. 1992 prima tradare ; PNL da cativa ministrii guvernului socialist . Printre ei, evident, turnatorul Quintus. Am impresia ca si banuit-securistul Patriciu , nu mai stiu, este atat de lung sirul tradarilor incat mi-e si sila sa caut.

  5. Totodata penalii rup prima oara alianta CDR . Scopul evident slabirea si disolutia opozitiei. PNL nu intra in parlament .

  6. In 1996 intra din nou in CDR si alianta castiga alegerile. Probabil era un plan stabilit pentru a creea impresia de alternanta la putere. Securistii , deveniti mafioti intre timp, stiau ca Milica tzapul nu va fi in stare de nimic.

  7. In 2000 penalii rup din nou CDR-ul si candideaza separat , aruncand intreaga vina a guvernarii grele, dificile 96-2000 asupra taranistilor. Rezultatul ? PNT este scos din parlament. Vinovati ? PNL si Milica tzapul , ce primise si el ordin sa nu mai candideze.

  8. In 2004 iata-i pe securistii liberali intr-o noua alianta. Alianta DA Alianta DA castiga alegerile, nesperat . Liberalii cred ca nici nu vroiau. Alianta DA ar fi trebuit sa fie doar un mic capitol in marele scenariu de transformare a burgheziei rosii in noua burghezie capitalista.

  9. Guvernarea incepe extrem de bine. Popularitatea aliantei DA creste . Presedintele Basescu refuza compromisurile cu fosta securitate si cu fostii activisti de partid comunisti din PSD.

  10. Ordin de zi pe unitate ; PNL, rupeti alianta . Liberalii se conformeaza intocmai si la timp primesc sprijinul neprecupetit al oficinelor de propaganda mafiota Antena si Irealitatea (in plan mediatic) si al partidului fostilor comunisti, PSD.

  11. 2009 –PNL sprijina candidatul securitatii , mafiotilor si socilaistilor uniti, Mircea Geoana , la Timisoara-Opera- loc sacru pentru istoria noastra recenta, locul unde a fost lansata PROCLAMATIA- este de mare actualitate- consecinta. Prin intrarea lui S. R.Stanescu in PNL, am convingerea ca liberalii adevarati vor intelege in alte sensuri alianta USL:

  12. 2010. Nu mai merge cu intoxicarea. Lumea incepe sa-si dea seama ce hram poarta aceasta mizerie ce poarta numele PNL. Asa incat trec pe fata la unire ; Se infiinteaza Uniunea Securista Liberala (USL). Macar de acum stim fiecare ce hram poarta. In fruntea PNL este adus omul probabil cel mai santajabil ce a putut fi gasit pe acolo, Crin… george porumbacu Antonescu . Dispus la orice i se comanda dinspre PSD si securitatea mafiota.

  13. Corecta prezentare; cer scuze, dar am omis un act de tradare care mie mi se pare definitoriu privind atitudinea acestei adunaturi de mafioti cu pretentii de civilitate si modernizare a Romaniei:…-refuzul PNL de a accepta propunerea lui Basescu de a se proceda la alegeri anticipate, cand noua guvernare DA avea in sondaje 65%! Cuplata cu o curatire a coruptilor proprii-de asemeni refuzata, alta ar fi fost istoria recenta! O spun in calitate de fost militant si votant al PNL pana in 2008.

  … si, ultimul punct, ca si cum asta nu ar fi fost suficient, s-a aliat cu varanii pecisti pentru a ajunge la toxicitatea maxima. Un partid super-toxic!

  Am vrut sa fiu extrem de scurt dar nu mi-a iesit. Sunt atatea nenorociri facute de aceasta falanga securisto-mafiota incat nu ne-ar ajunge doua caiete studentesti din vremea mea …

 13. …Revin cu POST SCRIPTUM;

  Esenta este asta : PSD-ul era in degringolada iar anticipatele i-ar fi trimis pentru 8 ani in opozitie . Ani in care fie se desfiintau , fie se reformau , daca ar fi fost in stare. Taman la momentul oportun, penelistii rup alianta DA. Tocmai cand PSD era in corzi.

  Cum naiba , pura coincidenta ? PNL este cel mai toxic produs al politicii romanesti .Unul singur este insa partidul securitatii si anume PNL. De altfel este un lucru stiut : PSD este partidul fostilor activisti comunisti iar PNL este partidul fostei securitati.

  Cand repetentul a dat cu noroi si mizerii, ca un adevarat gentlemen, in Mona Musca, ii era o frica teribila de statura politica a acestei femei ( nu vreau sa comentez colaborarea, indiferent de marime -…-, cu securitatea ), acum, alaturi de colaboratori ai securitatii ADEVARATI si cu rezultate concrete in “activitate”, nu se mai teme de nimic. Cred ca doamna Musca sta acasa si se uita cu mila la ce se intampla azi cu si in PNL. Nu cred ca va mai reveni vreodata in politica, desi e pacat!.

  Adevarat sfidare si jignirea la adresa oricarui roman de bun simt. Sa nu tii cont de memoria oamenilor si sa calci in picioare orice principiu din ideologia partidului tau ?.

  Ma mir ca nu se simte nici-un cutremur in interiorul partidului Liberal !. De ce Partidul domnului Coposu nu mai exista si acest bolsevic care a pus mana cu forta pe partidul Bratienilor, nu primeste nici-o replica de la colegii vechi din partidul Liberal? Romania a fost aruncat in intunerica de acesti hamesiti de putere de la USL.

  Nu e de mirare, partidul colcaie de fosti colaboratori ai Securitatii. In plus, duce o lipsa acuta de creativitate, alternativa se rezuma la un golit de continut “Jos Basescu!” repetat obsesiv impreuna cu colegii de alianta: Victor Ponta si Felix Voiculescu. Rupti din scrierile lui Caragiale. Numai bine.

  PS 2. : Cu siguranta, Crin Antonescu a manjit si terfelit iremediabil pana si numele nobil pe care il mai purta PNL. Un veritabil Guta Tatarescu al prezentului. Securistul Sorin Rosca Stanescu intra in PNL. De fapt nu ma mir foarte tare aici il va intalni pe vechiul camarad de arme Dan Felix Voiculescu, GHISE , pe batranii turnatori Quintus, Stolnici si cati or mai fi, sa nu-l uitam pe Antonescu Porumbacu.

  Si uite asa PNL s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat, ca in basme, dintr-un partid istoric, intr-un partid al securistilor, aripa tanara si aripa batrana. Stai sa vezi cand o sa se incaiere intre ei dupa ce vor pierde alegerile. In continuare cred ca asistam la o incercare de lovitura de stat care, prin nereusita sa, va marca sfarsitul acestei jalnice aliante securisto-comuniste.

 14. Pai,ce faci,Tizâc,unde este PS 3 ?? Ori te-au lasat vocile si s-au dus sa bea un suc pana termini tu de lichidat hectarele de kkt? Ia uite,daca te plictisesti in asteptarea inspiratiei,mai rupe o pagina din cele doua caiete studentesti,sterge-te la gura si vezi link-ul de mai jos:

  http://grupul.ro/wp-content/uploads/2011/01/01.registru_Constanta_Basescu_Avramides.jpg

  Ca sa vezi cat de banditi erau liberalii : in timp ce fortele sanatoase si-au plasat din timp un om intre securistii mafioti ca sa te inspire pe tine ,ca bard, precum si pe unele barde,in timpul acesta ei conspirau de-a valma cu Iliescu,Campeanu,Antonescu, ca sa se opuna reformelor…Numai tu puteai sa desfaci asemenea conspiratii si subtilitati si sa le dai apoi in fapt la o anumita televiziune locala…
  Pentru ca numai un erou ca tine poate sa se cufunde in haznaua pedele zilnic si sa scoata in dinti cate un peste gras,un piranha de la USL
  care ,in timp ce iti da cu coada peste nas,recunoaste: „…sunt un monstru uslist,am vrut sa ma las pagubas coplesit de personalitatea Marelui Conducator,dar nu ma lasa genele securistice implementate de Antonescu,intr-un moment de neatentie a OTC al PDL precum si al ARHIVARULUI si ARMAGHEDONULUI,niste domni veniti de la Botosani cu pluta…”
  Noroc si cu PNT-CD,aripa moarta,pe care basescu l-a sinucis din dragoste si pe care tot el il va invia sub forma de abtibild,cu imaginea lui Dan Diaconescu in direct…

 15. Liberali, nu trageţi în pianist! Onoarea lui Dan Grigore şi dezonoarea lui Crin Antonescu…

  Demisa celebrului pianist Dan Grigore din Consiliul Naţional al Audiovizualului, chiar în preajma aniversării celor 70 de ani de viaţă ai marelui actor român Ion Caramitru, a trecut neobservată. Acuzat de Crin Antonescu, preşedintele PNL, că nu are onoare şi că nu este reprezentantul celor care l-au trimis acolo, el ca monarhist ar fi abdicat, a preferat să se retragă discret, după unsprezece ani de activitate în CNA.

  Ce nu înţelege liderul liberal e că nu partidul l-a trimis pe pianist în CNA, ci guvernul condus atunci de Călin Popescu-Tăriceanu. Avea un nou mandat pentru perioada 2006-2012. Voalat, politicianul orator a dat de înţeles că pianistul ar trebui să susţină demersurile opoziţiei în forul audiovizualului.

  Ca unul care l-am cunoscut pe Dan Grigore de la mitingurile Alianţei Civice, de la manifestările regale, de la dineul dat de Principesa Margareta în cinstea lui Yehudi Menuhin, de la toate momentele de gală ale aristocraţiei spiritului, cum bine definea onoarea Rob Riemen, pot depune garanţie pentru probitatea morală a unui om mult prea înalt pentru vremurile de vipie pe care le trăim.

  La fel ca şi celebrul pianist, care va rămâne în Panthenonul culturii române, eu simplu gazetar şi scriitor nu mă regăsesc în conjuncţiile stilistice ale domnului Cicero de Dâmboviţa, omul care a ridicat epitelele la rang de vulgaritate. Asta înseamnă că suntem oamenii lui Băsescu? Cine nu e cu noi e împotriva noastră, ar zice noul Lenin cocoţat pe antene.

  Nu fac parte dintre intelectualii lui Băsescu. Încă din 2004 i-am promis candidatului Alianţei DA PNL-PD că-l voi susţine limitat. Adică doar un mandat. “N-aş vrea ca România să fie toată la dispoziţia dumneavoastră,” am spus atunci. Sunt un adversar declarat al PDL, dar şi al aroganţei politicienilor care odată ajunşi la putere se cred veşnici. Nu vreau să schimbăm clientela lor cu cea a noastră. E timpul schimbării de paradigmă politică. Sâmbătă un tânăr liberal i-a cerut lui Crin Antonescu, de la tribuna Galei TNL, să nu transforme partidul într-o formaţiune de oportunişti pentru a nu păţi ca PNŢCD. Liderul i-a răspuns cu un sofism şi o ironie fină.
  Mai mult, Dan Grigore a făcut parte din comitetul de sprijin al lui Crin Antonescu la preşedinţie, în 2009. Şi eu l-am sprijinit. Şi l-am votat. Am crezut că mă poate reprezenta. Şi pe el şi pe soţia sa, Adina Văleanu, la europarlamentare, chiar dacă nu-mi plăcea prezenţa Renatei Weber pe lista liberală.

  Nu mi-am făcut din Crin Antonescu un idol, doar o alternativă. În cei aproape trei ani trecuţi de la pierderea alegerilor, am asistat, alături de prietenii mei, la o cumplită degradare a figurii sale publice. Şi-a făcut din partid o proprie feudă. A dat la o parte pe oricine i se împotrivea. Ba mai mult, l-a bătut gândul la un moment dat să-l propună pe Dan Mihalache, mâna lui stângă în politică, paraşutat de la PSD, în CA al TVR. Doar la presiunea vechilor liberali a renunţat.

  Crin Antonescu se declară monarhist, dar nu face nimic în susţinerea cauzei. După discursul M.S. Regelui Mihai din Parlament a plecat ţâfnos, supărat că Majestatea Sa nu i-a întins mâna. Dacă ar fi sincer cu sine şi cu sentimentele etalate nu s-ar bate atât pentru o iluzorie candidatură la preşedinţie. Ce uită istoricul liberal e că predecesorul său de scaun, Ion C. Brătianu, l-a adus pe Carol l, fără plebiscit şi consultări ale partidului. E treaba lui să creadă că Antenele îl pot face preşedinte. N-a catadicsit să facă niciun turneu prin ţară, preferând să stea acasă şi să mângâie ciucurelul.

  Cataracta căzută pe ochi şi cârdăşia cu Ion Iliescu, l-a făcut pe liberalul, vremelnic preşedinte, să uite de marile personalităţi ale contemporanităţii. Ştie cineva de vreo felicitare trimisă din partea preşedintelui liberal lui Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit recent o frumoasă vârstă sau lui Pino Caramitru cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de viaţă, Celei Neamţu pentru onorurile primite recent? Nici de Neagu Djuvara nu-l prea leagă vreun sentiment. Îi sunt dragi doar ţuţerii. De indignare, în ziua în care a comentat fesele fostului prim ministru am scris un poem cu dedicaţie: “Nu iubim decât ceea ce îmblânzim / îmblânzim selectiv / doar vietăţile care ne ling / ne plac hienele cu dinţii piliţi / suntem prea firavi să iubim leopardul.”

  Maestru Dan Grigore se va bucura în continuare de sălile pline şi de aplauzele melomanilor. Nu CNA i-a dar prestigiu, el a contribuit la credibilizarea instituţiei. Aplauzele pentru Crin Antonescu sunt din ce în ce mai rare. Sălile sale nu mai au auditoriu de altă dată. Ascuns în spatele camerelor televiziunii de partid, se amăgeşte prea mult şi judecă din ce în ce mai puţin. Cât despre capacitatea de leadership a mutatului în Penthouse, pe vreme de criză, ar putea mărturisi liberalii nemulţumiţi din ţară. Dar nimeni nu ridică glasul.

  Majoritatea aşteaptă gogoşile guvernării. Prevăd un sfârşit în prăpastie a omului care mai mult vorbeşte decât citeşte. A coborî în sufletul unui artist şi a-l înţelege ţine de o anumită lecţie a demnităţii, de la care liderul cocoţat pe Antene a chiulit. Există viaţă în PNL şi după ieşirea de sub stigmatul USL. Recenta reuniune a liberalilor tineri a demonstrat-o.

  Orice ar face şi ar spune, din loja pe care nu o frecventează, cade ca Popa Prostu.’ Dacă nu îi lauzi mărirea cu paiete, nu înseamnă că trebuie să fii părtaş la circ. Într-o filarmonică a gratitudinii, e altfel decât în menajeria politică. Dar de unde să înveţe Crin Antonescu, îngropat în auto-suficienţa sa cu ciucuri?

  Maestre, Dan Grigore, timpul nu se măsoare prin octave, doar prin acorduri fine, să mergeţi mai departe cu credinţă, singura cale de a ne mântui şi pe noi! Mărturisiţi-l pe Enescu, mai ales finalul “Poemei Române” la Covent Garden, la Scala din Milano, la Medinson Square Garden, acolo unde sigur nu-l veţi găsi în sală pe acuzatorul domniei voastre. Timpul macină, dar principiile nu se degradează în timp. Onoare nu-şi depune candidatura. Încă. Ce păcat.

 16. …Ragetele pestilentiale ale unora provin din disperarea la care a ajuns Felix et company. Milioane de euro investiti in protestele de strada, aruncati pe apa sambetei. Bălăcăreli, fără număr, fără număr pe Antena 3 inclusiv la Mircea Badea, reduse substantial in esentă, dar extra-lungite ca mizerii cu damf de latrină spun , arată surescitarea patronului, căruia i se apropie sabia lui Damocles de omușor.

  NU I-A REUSIT incercarea inlăturării DUSMANULUI declarat prin o nouă lovitură de stat, cacealmaua denumită PROTEST neorganizat! Nici măcar alternativa cu instaurarea monarhiei nu are succes! USL incepe să se estompeze, să se dilueze, alegerile bat la usă, sponsorii consacrati au sărăcit din lipsa contractelor care căpusau firmele statului. Din protestul parlamentar al opozitiei s-a ales praful! S-a intors ca un bumerang impotriva celor care au incercat să blocheze procesul legislativ, să impiedice buna functionare a mecanismului statului de drept. In schimb ii taxeaza electoratul, o bună parte suferă din lipsa singurului venit si este nemultumită, o altă parte se gandeste serios să plece, lipsa de bani aruncă USL in aer, se fac declaratii negandite, iresponsabile, in teritoriu sunt adevărate incăierări pe locurile eligibile…USL aproape de deces !. Iar oamenii uita cu o viteza uluitoare…

  La inceputul lunii iunie 1951 a fost pusă în mişcare o acțiune de deportare a oamenilor in Bărăgan. Istoricii estimează că, în perioada 1951-1956, aproximativ 95.000 de persoane – români, germani, bulgari, aromâni, refugiaţi din Basarabia şi Nordul Bucovinei – au fost ridicate din propriile case şi deportate în Bărăgan. Doar vreo 30 de mii au supravietuit. INCA UN GENOCID CUMPLIT NEDECONTAT DE NENEROCITII CARE CRUCIFICAT Romania si romanii. Prin această acțiune s-a urmărit înlăturarea germanilor, sârbilor, şi aromânilor, considerați periculoși de către comunişti. Pentru vina de a se fi împotrivit regimului comunist, oamenii erau aruncaţi în închisoare, fără a mai fi judecați / ori judecați sumar si executati, dusi apoi in gropi comune sau la crematorii.

  1. „…Ragetele pestilentiale ale unora provin din disperarea la care a ajuns Felix et company. Milioane de euro investiti in protestele de strada, aruncati pe apa sambetei. Bălăcăreli, fără număr, fără număr pe Antena 3 inclusiv la Mircea Badea, reduse substantial in esentă, dar extra-lungite ca mizerii cu damf de latrină spun , arată surescitarea patronului, căruia i se apropie sabia lui Damocles de omușor….”
   Mare-i gradina lui Dumnezeu,oameni buni! Ce scrie o esen
   ţa de imbecil,mai sus: „..răgetele pestilentiale…” , dar nici macar o vită încălţată pedelistă nu poate sa ragă pestilenţial fiindca asta vine de la „pesta”,adica de la ciuma, si se refera exclusiv la mirosuri, care pot fi pestilentiale,la propriu sau la figurat.
   Pe urma,”…caruia i se apropie sabia lui Damocles de omusor…”,incat ar rezulta ca damocles ar umbla cu sabia la el si l-ar gadila la omusor… Damocles nu este nici Bercea Mondial (cumatrul aliat a lui basescu) care umblă şi dă cu şişul iar sabia cu pricina nu este cosorul lui Moceanu,in mitologie un rege din Sicillya i-a aratat unui musafir o sabie aflata deasupra capului său,legată cu un fir de păr,pentru a sublinia precaritatea puterii,riscul asumat,sau – mai pe limba acestui scriitor de tarla – ceva in sensul ca parca ieri iereai pe prispa căsii si azi te-ai dus in pizda mă-sii…
   Omusorul nu este ceea ce crede el ci doar un relief carnos din cerul gurii,cred ca si in dictionarele de la Havârna scrie asta…
   Exista insa o imprejurare care tine de psihanaliza: Havârna a fost pustiită in vreo doua randuri de ciuma iar locuitorii fie au dat coltul fie au umplut lumea,aciuindu-se prin redacţii,tufisuri,cârciumi de partid si chiar partide reformatoare…
   Oricum,figura de stil cu „ragetele pestilenţiale” merita macar o propunere la Nobel-ul pentru literatura kufuristica.

 17. P.S.
  Ca sa nu mai spun ca,daca o iei pe franatuzeste,nu se scrie „Felix et company”,corect ar fi „Felix et la companie” iar numele de asociatii,chiar la misto,nu se scriu in franglais decat daca te duce capul si stii ce-i aia… Puteai sa scrii „Felix and company” sau „Felix &Comp.”
  Daca vrei sa mimezi ca esti tanar sau sa imiti analfabetismul functional al tineretului de la OTC al PDL,uita-te pe postarile lor,iti trebuie ceva minte ca sa nu pari doar batrana ducesa care nu gaseste closetul si trage basini pe holuri,ca sa tempereze presiunea interna si sa nu se faca de kkt,in acelasi timp…

 18. Mai bizoane, creier lavabil, osificat si cangrenat pe rahaturile tale usor pretentioase, nu te-ai plictisit sa tot inventezi defecte tuturor afirmatiilor pe care le face Basescu si toti cei care nu corespund in spatiul grotei tale? . Inteleg, din calculele tale primitive de pigmeu cu madaranga invadata de bube, calcule de baba nespalata cu deceniile, ca Romania (Bombonel si pesedeaua lui) a facut o afacere absolut geniala vanzand Petrom pe nici macar profitul obtinut anul trecut de OMV, adica pe vreo 2 procente din cat facea cu adevarat. Interesant. Pai ce sa mai zic? Romania este in castig si OMV-Petrom e in pierdere, nu? Te faci ca nu pricepi, nu? Anul trecut, ca sa ma refer doar la trecutul imediat apropiat, OMV-Petrom a avut profit mai mult decat cu cat OMV a cumparat Petromul. Asta ti se pare tie o afacere profitabila pentru Romania? Ha! Bravos patratel cacacios si cu ! Partea cu hotii striga hotii e fumata… Incearca cu altceva! Raul fundamental nu e Basescu, ci acei indivizi fara scrupule care au vandut si au furat totul in tara asta, decenii peste decenii. Aici il includ si pe idolul tau, Tariceanu, pe maicuta kaghebista, Ilici, de la al carei san uscat ai supt tu venin pana te-ai imunizat ca si slinosul Rasputin. E limpede ca esti extrem de selectiv cu hotii… Unii sunt ok pentru simplul motiv ca sunt idolii tai, iar altii, pe care-i urasti, sunt hoti veritabili care trebuie ucisi cu pietre. Dovediti doar pentru ca o spui dumneata… Bineinteles. Este jalnic si din ce in ce mai nervos, surescitat, subtire, grabit, delirant si mofturos discursul tau de javra de mlastina, scaldata in turbare. De ce vezi tu, catelus sedat si stirb, tot raul din lume doar in portocalii si nu vrei, nici ars cu “autogenul”, sa faci un scurt popas, metaforic, “in”cateva atrocitati (dintre zecile de mii) savarsite de idolii tai, de-a lungul anilor, asupra acestui popor pe care tu il dispretuiesti cu atata mandrie. Hai, spune-ne, cati oameni, pe langa care ai behait si ai balegat tu o viata, au scapat de denunturile tale? NICIUNUL! Ti-ai tradat, catea de stepa, chiar si familia si pentru asta nu te iarta nici macar umbra aceea care-ti striga, rece si inflexibil… „Diavolul să îşi facă nevoile pe mormântul tau si al vostru”… Cauta-ti funia, ca de restul se ocupa destinul, noaptea ploiasa si intamplarea.

  PS: Este induiosator sa vezi cata energie si timp consumi intrun joc stupid si volatil. Cazi in capcane cu aceeasi usurinta cu care cade, prin santuri, orbul care a gresit sticluta. Tata, tu urasti cu pasiune si aceasta ura te-a corodat in asa fel incat acum nu mai esti decat un invelis de tabla scos din acid sulfuric. Restul nu mai conteaza.

  1. Ei,daca la litere nu te lasi,ia sa te iau cu ceva cifre: cand au plecat de la guvernare Bombonel si Tariceanu au lasat tara la 8,4% dezvoltare…In plus,Nastase a lasat mai putin de 900.000 de bugetari,1,3% deficit,un acord cu FMI dus la capat…Ceva ma face sa cred ca pana la urma pedelistii vor gasi unul mai cu minte decat tine sa-l scoata la interval.
   Pana la urma,insa,medicina interna a pedele nu e treaba mea,colectia lor de glumeti este full dar le sta bine,sunt naturali.
   Vezi ca exagerezi nu numai cu suprafata ci si cu altele: de exemplu,alege-ti cu grija pseudonimele (numele conspirative,cum ar fi..) pentru ca exista si un metalimbaj care te da de gol cand nu te astepti,nu esti basescu ca sa-ti ascunda organele dosarul,e pe undeva probabil si contine „postari” avant la lettre si comentarii la fel de entuziaste si de devotate,poezii despre alti Mari Conducatori,in general mult kkt invelit in alt kkt.
   Mai scurteaza juponul,faraoane !

 19. Revoluţia imensului jeg

  Crin JEG Antonescu ! Credeam că partea cea mai consistentă a „operei” politicianului Crin Antonescu e bretonul său. Se pare că m-am înşelat. Elogiul promiscuităţii pe care îl face constant liderul (?!?!) PNL ar merita, poate, prima poziţie.

  Cîndva, parcă atât de demult, Crin Antonescu s-a înfăşurat în mantia bunului revoluţionar şi a promis că va face o „revoluţie a bunului-simţ”. Pentru cei care au fost cît de cît atenţi la ce era personajul înainte de momentul său „revoluţionar”, mişcarea nu a prins deloc. Antonescu fusese şi înainte ceea ce continuă să fie şi astăzi: fanfaron, linguşitor, inconsistent, fără proiect, fără idee, vorbete, leneş, obraznic, cu un simţ puternic al parvenitismului.

  Pentru mulţi însă, noul rol a prins: era, probabil, o situaţie inevitabilă în condiţiile în care creierelor multor români sunt călcate seară de seară cu şenilele de tanc sovietic ale televiziunilor de ştiri.

  Judecând după fapte – şi nu după vorbe…goale! – „revoluţia bunului-simţ” nu a fost decît o înşiruire de cuvinte violate copios de comportamentul lui „Rică Venturiano care se crede Vlad Ţepeş”. Alianţe, opţiuni, prietenii, parteneriate, dezertări, abdicări, somnolenţă prelungă – toate acestea, şi mai vizibile în ultimii ani (de cînd dl Antonescu obişnuieşte, probabil, să se salute în faţa oglinzii cu apelativul „domnule preşedinte al României”), m-au dus la ideea că partea cea mai consistentă a „operei” politicianului Crin Antonescu este bretonul său. Se pare că m-am înşelat. Elogiul promiscuităţii pe care îl face constant liderul (?!?!) PNL ar merita, poate, prima poziţie.

  Apetenţa dlui Crin Antonescu pentru mizerie – haideţi să spunem direct, pentru JEG! – a fost dovedită încă o dată, cu asupra de măsură, luni seară cînd liderul (?!?!) PNL a ales să comenteze o imensă mizerie de presă. Să comenteze şi, prin complicitate discretă, să legitimeze cumva cîteva secunde de jeg TV repetate de forte multe ori!

  Nu cred că există nici o justificare pentru comportamentul acestui ins devorat de propria-i isterie. Există, cel mult o posibilă explicaţie. Probabil că momentul de luni seara a fost un fel de interviu de job în avans – pentru un mediocru care simte, în sinea lui, probabil, că în 2014 (dacă va apuca să ajungă în competiţia în care îşi doreşte), nu poate lua mai mult decît locul al treilea.
  Mai realist e, zic eu, să ne aşteptăm ca dl Antonescu să formeze în curînd un cuplu de comici jalnici ai ecranului, alături de, spre exemplu,

  Dana Grecu, această Doamnă cu Tigaia de Fier a presei româneşti. Sau, de ce nu, să prezinte o emisiune pe care chiar o merită: În Zgura presei!

  P.S. Aştept reacţii din partea intelectualilor lui Crin Antonescu (mulţi şi aşezaţi la rînd, cu căciula în mînă!). Până şi Mircea Badea pare oripilat de opţiunile preşedintelui (?!?!) PNL.

 20. Maimutica urlatoare, „Tariceanul” tau iubit a adus in sistem inca 500 de mii de bugetari pe care-i tin in spate, astazi, 6 milioane de sclavi cu minimul pe economie. Nastase a „daruit” Romaniei cel mai mare si mai nenorocit contract incheiat vreodata in lume, cu BECHTEL, pe care nu-l pot decodifica nici 10 cohorte de avocati destepti, contract care a produs deja gauri de miliarde de dolari si pe care le platim toti. Marele Pederast a mai vandut, pe nimic, Combinatil Siderurgic de la Galati, cu vreo 50 de miloane de dolari amarate, nici pana astazi incasate, cand el facea vreo 2 miliarde de dolari chiar daca era dat la fier vechi. Mai am zeci de exemple, dar doua mari tunuri (ele sant mult mai multe) sant suficiente pentru Curtea Martiala si pentru glontele patriei, asa ca… jos labele de pe istoria tragica a cestui neam, javra tradatoare si complice. Contextul economic mondial de atunci nu mai seamana deloc cu aceste realitati dramatice de astazi cand tari puternice ale lumii cad ca popicele lovite de recesiune. Asa ca nu impresionezi pe nimeni cu aceste cifre seci si mincinoase de forumuri si statistici, hahalera veninoasa.

  Regrete si multe mirari cand faci piruete incalcite si amnezice de javra batrana pe langa celelalte provocari peste care treci, cu viteza, fara sa spui un cuvintel: DECUPEZ…”Hai, spune-ne, cati oameni, pe langa care ai behait si ai balegat tu o viata, au scapat de denunturile tale? NICIUNUL! Ti-ai tradat, catea de stepa, chiar si familia si pentru asta nu te iarta nici macar umbra aceea care-ti striga, rece si inflexibil… “Diavolul să îşi facă nevoile pe mormântul tau si al vostru”… Cauta-ti funia, ca de restul se ocupa destinul, noaptea ploiasa si intamplarea.”

  Aceeasi concluzie, din pacate…
  “PS: Este induiosator sa vezi cata energie si timp consumi intrun joc stupid si volatil. Cazi in capcane cu aceeasi usurinta cu care cade, prin santuri, orbul care a gresit sticluta. Tata, tu urasti cu pasiune si aceasta ura te-a corodat in asa fel incat acum nu mai esti decat un invelis de tabla scos din acid sulfuric. Restul nu mai conteaza.”

 21. N-am nici o indoiala ca intelectualii din PNL o sa faca o conversatie pe teme economice cu tine,medicale,istorice si filosofice,fiindca – nu-i asa? – este mai util sa dialogheze cu tine,demn reprezentant al pedelismului po-pular decat sa discute cu Grigore,poetul din Ipotesti sau cu Cerlinca,bardul vostru de rezerva.
  Neaparat vor reactiona la aceasta colosala figura de stil a „ragetelor pestilentiale” si ale lui „Damocles care nu-s ce face cu sabia lui la omusor…”
  In rest,sanatate ca ai nevoie !

 22. Medicamente, medicamente, bisturiu si multa anestezie, grohaia maimuta urlatoare in chinurile unor cosmaruri post traumatice. Esti mai bolnav decat toti bolnavii lui Fron de la Sasca, de aceea primeste, ……….. toata compasiunea mea de crestin. In fond eu stiam ca esti gol si fixist dar sa fii chiar atat de sterp in imaginatie si ridurile prejudecatilor de doi lei, nu credeam. Din pacate, liberalii lui Cain nu prea mai au decat foarte putini intelectuali intre randurile tot mai golite. Si aceia sant vanduti, pentru ani multi, celui mare calau al acestui neam, din istoria moderna-ION ILICI KAGHEBESCU. Statistica, prostia, impozitile si mandria romanului rupt in cur sant eterne.

 23. M……….. il compara pe “El Crin” cu Zelea-Codreanu datorita acestei dihotomii prieten/dusman. Am fost dintotdeauna adeptul luarii in serios al discursului politic in special al celor cu caracter extremist.

  A considera, de exemplu, ca discursul lui Ahmadinejad privind stergerea de pe harta a Israelului e doar retorica si populism este o greseala ce poate avea consecinte ce le-am trait deja in cazul Hitler. Insa, eu inclin sa cred ca in cazul “El Crin” avem de-a face mai degraba cu un vocabular si gandire de tip manelist (e.g. „sa moara dusmanii mei”) decat cu una „castro-guevarista”. Si asta nu ca “El Crin” nu s-ar potrivi profilului ci ca este, dupa parerea mea. impotent politic. Este pe deoparte impotent politic datorita faptului ca in curand nimeni din partid nu-l va mai sustine.

  Cariera lui se va sfarsi probabil dupa alegerile parlamentare. In ceea ce priveste o posibila participare la prezidentiale, “El Crin” nu are nici o sansa sa participe din partea USL intrucat PSD nu va accepta niciodata sa nu aiba propriul candidat. PSD il suporta acum pe individ pentru ca vin aceste alegeri insa va face tot posibilul sa scape de gafeur imediat dupa. Pe de alta parte,”El Crin” este impotent politic din punct de vedere mental. Acesta este pur si simplu incapabil de a savarsi un act politic. Este adevarat ca mare parte a „politicienilor” nostri se afla in aceeasi situatie insa “El Crin” exceleaza in impotenta, daca ma pot exprima astfel.

  Tot ce poate Endo(f)Crin, ca sa-l parafrazez pe Devis Grebu, este sa fredoneze la nesfarsit acest refren manelist „sa moara dusmanii mei”.

  Acest individ, George Crin Laurentiú Antonescu o ia razna! Pana acuma am tot zis ca joaca rolul tipului dur, ca vrea sa para Gica-fara-frica, dar se pare ca ii este frica si apar simptome clare de PARANOIA. Acest cetatean iresponsabil in discurs uita ce poate sa provoace astfel de pozitii radicale, extremiste, indemnuri irationale la violenta.

  Cum ar trebui sa reactioneze cei care sant acum la putere in perspectiva ca daca pierd puterea si vine Crin-Gogoasha asta le este viata in pericol, ca or sa fie distrusi nu numai politic ci si fizic, ca or sa fie tarati in procese spectacol, or sa fie exterminati. ce ar trebui sa faca cei care sant acuma la putere? Probabil, speriati de asemenea scenarii ar trebui sa inceapa ei prin executarea limbutului Antonescu! De ce s-ar expunei unui astfel de pericol? repetentul acesta, intradevar pseudo-liberal, ar trebui el „distrus” pana nu dezlantuie un dezastru!

  Vladimir Tismaneanu a declarat ca, in ciuda opiniilor politice diferite, domnia sa nu s-a considerat niciodata un adversar personal al lui Ion Iliescu, care este „un om al stangii democrate”. Profesorul Tismaneanu a urmarit tranzitia omului si intelectualului Iliescu, in cadrul dialogului explorand etapele de invatare politica ale presedintelui. „Pe parcursul ultimilor 15 ani, Ion Iliescu a devenit o personalitate de varf a procesului democratic din Romania”, a declarat Vladimir Tismaneanu.

  Ca politolog, profesorul Tismaneanu a fost interesat de transformarea unui politician marxist intr-un ganditor modern, dispus sa recunoasca falimentul utopiei. Domnia sa a incheiat spunand ca dialogul cu Ion Iliescu a fost o „placere intelectuala”…”persoanlitate de varf a procesului democratic” si nu frana…. halal personalitate halal pupincoorist….

 24. Ce siret esti! Ptiu,drace,as putea sa jur ca esti un pion otravit,un om acoperit al d-lui Marza infiltrat la talibani,nu numa’ sa le ia caimacul la alegeri da’ si sa abata atentia publicului de la postarea d-lui Sandrinio despre dumnealui – aia de azi…
  Adica,cetitorul furat de pana ta maiastra,lasa naibii speta cu Nechifor =slab,Marza= tare si Baisanu+ Nechifor = no love si se cufunda fermecat in aburul (damph,in germana…) sentinţelor tale… Tare de tot!

Back to top button