Shares

Într-o economie în care se închid bănci e semn rău, înseamnă că există probleme financiare serioase.

Iar în Suceava, nu neapărat în municipiu, cât şi la nivelul întregului judeţ, s-au închis mai multe agenţii ale diferitelor instituţii bancare.

Dacă la Vatra Dornei am scris deja că au tras obloanele cei de la Banc Post şi Volksbank, în municipiul Suceava s-a retras de pe piaţa Leumi Bank. Banca avea capital israelian şi a „capotat” deja de câteva luni.

Banca avea deschisă sucursala pe esplanada din centrul municipiului Suceava, iar acum prin geamurile fostei instituţii bancare se mai poate vedea doar un spaţiu gol.

Restructurările au atins şi Carpatica, reprezentanţii acestei bănci luând decizia de a închide agenţiile din Burdujeni şi George Enescu.

Informaţiile pe care le deţin arată că şi alte bănci îşi pregătesc programe de reducere a costurilor prin închiderea unor agenţii. Mai exact, se vor închide două agenţii ale BCR din municipiul Suceava, dar şi una care aparţine de Raiffeisen, tot în municipiul reşedinţă de judeţ.

Asta înseamnă, printre altele, eliminarea plăţii unor chirii şi reducerea costurilor cu salariile. Într-un cuvânt: criză.