Brigada Diverse

Muribunda DNA şi nevoia de resuscitare

Armata moartă a lui Kovesi încă mai mişcă!”, acesta este comentariul publicat de colegul meu de la TVR Alexandru Costache.

 

A fost postată pe profilul său de facebook în contextul audierii fostului ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu.

Profit de această postare pentru a scrie ce mi-am propus ieri, dar nu am mai reuşit din lipsă de timp. Da, într-adevăr, în acest moment DNA este în moarte clinică. Şi nu doar la nivel central, ci şi în teritoriu.

La Suceava, de exemplu, avem parte de o discreţie maximă. Asta înseamnă că judeţul a fost curăţat de corupţi? Nicidecum. Dar lovită din toate părţile DNA pare incapabilă să se redreseze.

parchete (7)

Mă refer aici la întregul scandal mediatic de la nivel central, cu Laura Codruţa Kovesi cap de afiş în acest film de prost gust.

Pentru a deveni eficientă, structura DNA, de la vârf spre structurile locale, trebuie să treacă printr-o reformă serioasă. Trebuie să se cureţe în primul rând de propriile răni care curg în continuare şi apoi să meargă în direcţia corectă, fără abuzuri şi dosare făcute pe genunchi.

Altfel, riscă să-şi piardă credibilitatea, una pe care şi-a câştigat-o chiar şi jucând necinstit uneori. Vă mai aduceţi aminte ce scandează aproape de fiecare dată oamenii care ies să protesteze? Dacă aţi uitat vă amintesc eu: „DNA, DNA, să vină să vă ia!”.

Iar la Suceava cred că ar avea multă, foarte multă treabă.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button