Brigada Diverse

Nechifor, lucrat de Mîrza

Chiar dacă părea copilul de suflet al lui Gavril Mîrza, fostul europarlamentar, actual deputat de Suceava Cătălin Nechifor pare ieşit din graţiile tătucului. Şi asta pentru că a îndrăznit să creadă că poate ajunge la fotoliul de preşedinte al PSD Suceava fără a avea girul lui Mîrza.

Disputele interne din PSD Suceava sunt tot mai puternice odată cu apropierea datei alegerilor pentru funcţia de preşedinte. În cursă au rămas doi candidaţi, asta dacă nu vom asista la vreo candidatură de ultim moment, deputaţii Cătălin Nechifor şi Eugen Bejinariu.

Spre cine înclină balanţă? Deocamdată spre Bejinariu, pe care Gavril Mîrza îl vede ca succesor. Dar nu singur, ci împreună cu o echipă care i-a fost fidelă actualului şef al PSD Suceava de-a lungul timpului.

Printre cei care se vor regăsi în echipa lui Eugen Bejinariu ar urma să se regăsească fostul primar din Vatra Dornei, Constantin Huţanu. Acesta ar trebui să ocupe funcţia de vicepreşedinte. Un alt nume vehiculat intens pentru un post de conducere, respectiv cel de secretar executiv al organizaţiei judeţene, este Virginel Iordache. Acesta ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava şi în ultimii ani a fost omul de încredere al lui Gavril Mîrza, care i-a răsplătit loialitatea prin menţinerea în fruntea structurii mai sus-amintită, deşi rezultatele de la alegeri au fost mereu dezastruoase în raport cu posibilităţile partidului.

Apele par deja aranjate, dar foarte importantă va fi şi poziţia pe care o vor adopta ceilalţi membri importanţi ai partidului şi cum le vor cere oamenilor să voteze. Până la alegeri nu mai este mult, iar atunci se va clarifica dacă în PSD Suceava se doreşte modernizarea sau se va continua pe aceeaşi linie, doar puţin cosmetizată.

Articole asemănătoare

Back to top button