Brigada Diverse

Neica Nimeni

Prima campanie electorală din acest an, pentru Parlamentul Europei, a început aşa cum mă aşteptam: într-o apatie şi un dezinteres total.

Şi totuşi, pentru unul dintre sucevenii implicaţi în această campanie ar trebuie să existe o mobilizare generală. Mă refer aici la Orest Onofrei, singurul care poate spera că va prinde un loc în Parlamentul European, asta în condiţiile în care PDL, partidul din care face parte, ar obţine un scor electoral de 16-18%.

Iar dacă ar fi să ne uităm un pic prin judeţ putem spune că fostul prefect de Suceava s-a străduit pentru a-şi face imagine. În multe localităţi pot fi văzute banere ale PDL prin care alegătorii sunt invitaţi să trimită un sucevean în Europa.

Unele reclame electorale ale PDL sunt însă o manipulare ordinară. Şi spun asta cu toată convingerea, iar în cele ce urmează am să mă şi explic.

Candidatul PDL pentru europarlamentare este Orest Onofrei, dar sunt o serie de banere, probabil jumătate, în care figura fostului prefect şi mai apoi parlamentar de Suceava nici măcar nu apare.

orest onofrei

În locul său, în schimb, îl vedem pe Gheorghe Flutur, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, alături de sloganul „Trimite un sucevean în Parlamentul Europei” (citatul este aproximativ). Ori, Flutur nu candidează la aceste alegeri, iar totul este un mod de a lucra asupra subconştientului alegătorilor. Ca element de culoare, nici un baner nu este doar cu chipul lui Orest Onofrei şi cu vreun slogan electoral. Toate sunt fie Flutur-Orest în tandem, fie doar Gheorghe Flutur, fie, doar însemnele partidului şi vreun mesaj electoral.

Dacă această manevră va avea succes rămâne de văzut, iar scorul electoral pe care-l va obţine PDL în judeţul Suceava va lămuri dacă manipularea prin omisiune va avea efect.

IMG_1681

Întrebarea care se pune este de ce a fost nevoie să se ajungă la o astfel de manevră penticostal-ortodoxă. Simplu, pentru că imaginea lui Orest Onofrei în judeţ este varză, iar acesta se bazează pe voturile pe care speră să le obţină pe spatele lui Gheorghe Flutur.

Iar acest amănunt spune totul despre candidatul pe care PDL vrea să-l trimită în Parlamentul Europei. O fi cazul să mai amintesc despre huiduielile de care a avut parte Orest Onofrei în campania pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012? Cred că nu. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Oare Onofrei se bazeaza doar pe Flutur? E oare de neglizat „armata” supradisciplinata a pocaitilor lui?

  2. E cava naspa la asta. Lipsa viciilor sau o viata activa imprima pe fata oricarui om ceva tineresc si optimist. Asta nu stiu cum plm nu l-a dotat domnul sau caracterul sa aiba fata de pocait. Poate „ca caracteru” il da de gol. E sigur totusi ca „neglijeul tarzior” in barbierit il arata ca si un boschet nealtoit cu bastonu cruntei realitati.

Back to top button