Bârfe

Vornicu, pe lista scurtă a demiterilor

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a fost mereu o instituţie asupra căreia au planat suspiciuni care vizau legalitatea exploatărilor de balast din albiile râurilor.

Pe şleau, este vorba de o instituţie în care banii negri se învârt cu lopata, iar funcţiile de şefi sunt printre cele mai vânate.

Oricum, ceea ce se petrece cu balastierele din judeţ, legale sau ilegale, depăşeşte orice închipuire. Cei mai mulţi dintre proprietarii de balastiere nu au nici cel mai mic respect pentru mediul înconjurător, iar în urma lor rămâne un adevărat dezastru ecologic.

Mai grav este că „afaceriştii” în acest domeniu sunt mână în mână cu cei care ar trebui să-i verifice, iar unele infracţiuni care se văd cu ochiul liber din avion sunt trecute cu vederea.

Bănuiala mea este că totul se face pe bani frumoşi, dar cum hoţul neprins este negustor cinstit, nu pot rămâne decât cu presupuneri.

Aflat în fruntea SGA Suceava de aproximativ doi ani, liberalul Corneliu Vornicu nu a făcut absolut nimic pentru a stopa jaful din albiile cursurilor de apă din judeţ.

Corneliu Vornicu

Florin Boeru, aproape singurul om care merge în control pe teren de la această instituţie, tratează problemele invariabil cu un calm desăvârşit, iar când spun asta mă refer la faptul că nu se ia nici o decizie importantă care să stopeze agresiunea asupra naturii.

Din informaţiile mele, cei doi sunt în vizorul Prefecturii Suceava, conducerea acestei instituţii fiind total nemulţumită de modul cum şefii SGA Suceava înţeleg să-şi facă treaba.

De altfel, Corneliu Vornicu a mai fost luat în colimator de prefectul Suceava şi în urmă cu un an, şi atunci doar o minune l-a salvat de la demitere.

Scenariul din 2013 se repetă şi acum, cu Corneliu Vornicu în concediu medical, şi cu sabia lui Damocles deasupra capului.

Sunt curios care va fi deznodământul de această dată, mai ales că o sabie liberală nu prea intră în teacă alături de una social-democrată.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. E cineva mai sus la nivel de decizie care tine in brate smenu balasterelor „din ambele 2 tabere” a golanilor. Asta e.. santem condusi de peste 20 de ani de niste golani ordinari. Si mai au tupeu sa „incinga atmosfera”in acest an electoral cu vrajeli vestejite. Sa se voteze intre ei dracu sa ii ia ca tot nu mai conteaza.

    1. Pe Placinta la consiliat de la rupt , acu urmeaza balastierele ! ce jegosi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button