Brigada Diverse

Nocturne şi gogoriţe

Din lipsă de ocupaţie, unii oameni au tendinţa de a arunca pe piaţă tot soiul de prostii şi gogoriţe.

Ultima pe care mi-a fost dat să o aud este cea visată de primarul Ion Lungu astă-noapte şi spusă presei la conferinţa de presă de miercuri dimineaţă.

Dacă nu aţi auzit încă, ţineţi-vă bine: cică domn primar, sătul de întunericul copilăriei, se pare una extrem de austeră, vrea să aducă nocturnă mobilă pentru stadionul Areni. Şi asta pentru ca echipa Rapid CFR Suceava să nu-şi mai dispute meciurile importante prin vecini, ci acasă.

Măi să fie. Până mai ieri auzeam că stadionul Areni va fi dărâmat şi în locul său, undeva la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, va răsări o arenă modernă, la vreo 15 milioane de euro. Da, dar până atunci e nevoie de nocturnă, că, deh, ne pregătim să jucăm în Liga Campionilor.

stadion areni ansamblu

Această invenţie este din ciclul liniei expres de cale ferată dintre Suceava şi Botoşani, cu care acelaşi Ion Lungu ne scotea ochii acum câtva timp.

Revenind la nocturnă, cică nici nu ar fi prea scumpă, numai vreo 20 de miliarde de lei vechi, adică aproape 500.000 de euro. Se vede treaba că în Suceava s-au terminat toate problemele, am scăpat de haitele de câini vagabonzi, s-a rezolvat problema termoficării şi a străzilor sparte sau neasfaltate, a spaţiilor verzi pe care au pus mâna acoliţii lui Ion Lungu (oare un anume verişor şi un alt funcţionar din Primăria Suceava nu dorm cu teamă când le bate cineva la uşă?) şi ne mai lipsea doar decorul pentru spectacol.

Doamne, rogu-Te să ne ajuţi cu un primar care nu mai bate câmpii. 

Articole asemănătoare

Back to top button