Shares

La nivel teoretic, uneori şi practic, Uniunea Social Liberală există şi funcţionează la Suceava.

Oamenii care declară sus şi tare că doresc să câştige alegerile locale şi generale din 2012 se chinuie din răsputeri să ne arate nouă, alegătorilor, că sunt uniţi şi au un program coerent. Pe mine nu m-au convins absolut deloc şi sunt sigur că şi în sinea lor gândesc la fel, numai că nu doresc să o exprime public.

USL Suceava mi se pare un copil care nu a văzut lumina zilei, iar în ritmul actual va mai avea nevoie de câteva luni pentru a se naşte.

Încercările disperate ale celor doi lideri, Cătălin Nechifor din partea PSD şi Alexandru Băişanu din partea PNL, de a salva aparenţele nu au darul să mă convingă că sunt o echipă.

Coeziunea dintre cele două partide este atât de bună încât reprezentanţii lor nu au fost capabili nici măcar să-şi încropească o siglă comună. Aşa se face că se plimbă de la unii la alţii şi în fotografii sau intervenţiile televizate apare ba sigla PNL-ului, ba cea a PSD-ului. Pentru a le da o mână de ajutor am să public mai jos şi un model de siglă comună pentru USL. Dacă vor să fie o echipă măcar la nivel cromatic să ne arate.

O altă problemă în suspensie este cea a candidaţilor pentru funcţiile de primari şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Cele două partide se află încă la stadiul de tatonări şi sondaje, ceea ce spune multe despre viteza cu care se mişcă.

Şi peste toate acestea aş vrea să văd şi eu propuneri concrete de viitor, să-mi fac o idee despre cum va arăta Suceava într-o eventuală eră USL. Pentru că de votat nu vreau să votez doar oameni care înfierează tot ce mişcă. Chiar m-am săturat de aşa ceva, vreau să aud şi să văd şi planuri concrete.

Şi am şi o întrebare. Partidul Conservator unde se află în ecuaţia USL Suceava?