Shares

Ieri, s-a inaugurat, cum se putea altfel, cu pompă, a se citi presă şi nelipsiţii agarici de serviciu, o nouă piaţă. Adresa ei este Prefectura Suceava, colţ cu Consiliul Judeţean, iar eu aş numi-o piaţa plăcerii.

Nu pentru că s-ar vinde anumite obiecte roz, ci pentru că e un capriciu de copil ţâfnos, căruia mama i-a făcut un hatâr. Aţi ghicit. Este marea piaţă ţărănească pe care Gheorghe Flutur, realesul în fruntea PD-L Suceava, a dorit-o şi a avut-o la kilometrul zero al oraşului. Eu unul nu văd rostul unei asemenea pieţe, de vreme ce toate firmele care îşi vând produsele aici au unul sau mai multe magazine în municipiul Suceava. Ca urmare, orice sucevean se poate deplasa în acele locaţii pentru a-şi face aprovizionarea cu produsul dorit. În plus, piaţa agroalimentară centrală e la 5 minute de mers pe jos. Pentru Gheorghe Flutur, este vorba de piaţa unde se vând ouă de la ţărani, ardei, gogoşari, mărar, pătrunjel. Şi tot pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava îl anunţ că tot la 5 minute de Palatul Administrativ, adică la aceeaşi piaţă agroalimentară se găseşte şi o piaţă unde se vând produse lactate şi brânzeturi aduse de ţărani.

Şi la fel ca piaţa pe care probabil nu a vizitat-o niciodată, în municipiul Suceava mai sunt alte câteva pieţe, una se numeşte Piaţa Mică, iar alta e în cartierul Burdujeni. Şi în aceste pieţe se vând aceleaşi produse, inclusiv lactate şi brânzeturi, ba chiar şi mierea de albine. Iar dacă maşina lui Gheorghe Flutur nu s-a oprit în nicio piaţă din cele trei, îi recomand să-l sune pe Ion Lungu, primarul Sucevei, care precis ştie ce se află prin târg. Cât despre firmele care vând preparate din carne, toate cele prezente în faţa Prefecturii Suceava au şi magazine în oraş. Singura mea explicaţie pentru această piaţă este, vorba lui Gigi Becali, un personaj detestabil dar românesc 100%, că Gheorghe Flutur şi-a făcut o aroganţă. Atât şi nimic mai mult. Nu am fost de faţă când Flutur s-a supărat pe un ziarist care l-a întrebat de ce nu a cerut bon fiscal pentru produsele cumpărate. Când îţi faci o aroganţă pe cine mai interesează impozitele şi taxele către bugetul de stat?