Brigada Diverse

O aroganţă marca Chitul. Camelia Chitul

Ca şef de instituţie nu te poţi aburca pe un scaun fără sprijin politic, iar cine vine şi îmi invocă tot felul de concursuri neghioabe şi inutile îmi stârneşte o grimasă.

Unii directori de instituţii au reuşit, cum-necum, să se menţină pe piedestal prin diverse manevre, prietenii sau ce-o mai fi la mijloc. Cei mai mulţi dintre ei au avut decenţa de a nu se afişa pe la reunirile de partid, şi chiar dacă subordonaţii au vorbit, şi încă o mai fac, pe la colţuri sau în batistă, situaţia nu s-a schimbat cu nimic.

Există şi excepţii. Aceasta are un nume şi o fotografie elocventă. Camelia Chitul, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, a ajuns în fruntea instituţiei cu largul concursul al PDL, iar recunoştinţa faţă de acest partid a rămas la superlativ.

Tocmai din acest motiv, Camelia Chitul nu şi-a putut reţine pornirile de mulţumire, iar la recentele alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale a PDL Suceava şi-a făcut apariţia fără nici un fel de remuşcare.

Fotografia în care apare alături de deputatul liberal democrat Ioan Balan spune totul despre orientarea politică a doamnei Chitul. Iar dacă directoarea CJP Suceava şi-a propus să le tragă o palmă celor din USL, a reuşit cu vârf şi îndesat.

chitul pdl blur

O aroganţă cum rar am văzut în Suceava, dar pe care cei de la USL şi-o merită deoarece nu au fost în stare să pună piciorul în prag, iar aici îi dau dreptate lui Gheorghe Fron, primarul liberal din Cornu Luncii, care spunea că se simte jignit că în fruntea anumitor instituţii descentralizate au rămas oameni din vechea gardă sau care ţi-au păstrat fotoliile cu ajutor de la Bucureşti sau Iaşi, iar proştii care au muncit în campaniile electorale de anul trecut nu au nici un cuvânt de spus.

Despre cum a reuşit Camelia Chitul să rămână în fruntea CJP Suceava am mai spus, totul datorându-se unei prostii cât Casa Poporului a celor din PSD Suceava, care au uitat să treacă pe lista schimbărilor şi conducerea acestei instituţii.

Ulterior, pe fir a intervenit şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care le-a dat o mână de ajutor colegilor de alianţă, din PSD Suceava, şi a susţinut-o pe Camelia Chitul prin simplul fapt că a pus o vorbă bună pe lângă Mariana Câmpeanu, ministrul în subordinea căruia se află Casa Naţională de Pensii.

Aşa se face, că printr-un şir întreg de conjuncturi Camelia Chitul îşi menţine poziţia şi de acolo de sus, de pe Zamca, se crede de neclintit.

Articole asemănătoare

Back to top button