Brigada Diverse

Olărean i-a mânjit pe consilierii locali din PNL

Perfidul Olărean şi-a atins scopul şi a trecut prin Consiliul Local hotărârea de concesionare a lacului pe care şi-a construit deja de două luni o terasă sezonieră.

Totul a fost posibil cu sprijinul a patru consilieri ai Partidului Naţional Liberal, dar şi doi social-democraţi. Cei care au girat măgăriile lui Olărean sunt Dănuţ Mironiuc, şeful filialei PNL Rădăuţi, Simion Sticleţ, Mihai Gavril şi Vasile Alupoaie, în timp ce din partea PSD aliaţii primarului din Rădăuţi au fost Mihai Reman şi Gheorghe Simota.

Concesionarea terenului pe care se află apa ce înconjoară insula unde se găseşte restaurantul „La lac”, aparţinând firmei SC Apollo SRL Rădăuţi, la care Aurel Olărean este acţionar, iar soţia sa, Lăcrămioara Olărean deţine funcţia de administrator, a mai făcut obiectul unei propuneri de hotărâre de Consiliu Local.

Se întâmpla în luna iunie a acestui an, iar iniţiator a fost Dumitru Ciubotariu, viceprimarul din partea PP-DD a municipiului Rădăuţi, prelungirea mâinii lui Aurel Olărean pentru cei care cunosc cât de cât ce se petrece în această urbe şi mai ales în birourile Primăriei.

La vremea respectivă, opoziţia grupului USL a fost suficient de serioasă pentru ca în final proiectul să mfie retras de pe ordinea de zi. De numai câteva săptămâni a avut nevoie Aurel Olărean pentru a schimba totul în favoarea sa, iar bătălia a fost tranşată în şedinţa de Consiliu Local de joi, 25 iulie.

aurel olarean

Oricum, a fost o chestiune formală, pentru că chiar şi în lipsa oricăror avize şi autorizaţii, deasupra luciului de apă care a fost concesionat de Primăria Rădăuţi către SC Apollo SRL, adică de primar către propria firmă, a fost construită o terasă, care funcţionează de la sosirea anotimpului cald.

Pentru un asemenea gest, cei 6 consilieri ar fi trebuit excluşi din partidele pe care le reprezintă, ceea ce ar însemna că-şi vor pierde mandatele. Mă îndoiesc că se va întâmpla aşa ceva, mai ales că Mironiuc este omul de încredere al liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu, iar o excludere a acestuia şi a celorlalţi consilieri locali nu ar face decât să tulbure apele înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.

Este de urmărit cum se va poziţiona Petru Carcalete, actual consilier PNL în Rădăuţi, şi fost candidat la Primăria Rădăuţi la alegerile din 2012. Adversitatea dintre Carcalete şi Olărean este arhicunoscută, iar această trădare a consilierilor PNL în favoarea duşmanului de clasă nu poate fi digerată prea uşor de fostul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Cât despre PSD, nimic nu mă mai miră, iar în acest caz bănuiesc fie că a fost vorba de un troc cu cei doi, Simota şi Reman, fie aceştia au primit ordin de la Suceava să-l sprijine pe Olărean.

Oricum, în această după-amiază s-a pus batista pe ţambal, iar primarul al cărui loc este în altă parte a ieşit din nou triumfător. Bănuiesc că la ora asta dă de băut şi râde cu gura până la urechi.

Notă: Sursă foto www.radiotop.ro

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Curvăsăraie la nivel înalt. Ce limbrici.În cine naiba să mai ai încredere. Şmecherii au făcut blat iar Maierean a căzut de fazan.
    P.S. Nu cred că Alupoaie e consilier P.N.L.

  2. Dar Lungu ce a facut cu totii consilierii locali ai PSD, PNL si cu toti politicienii locali sau numitii Guvernului in cazul Termica cat si in celelalte cazuri de jaf? Aaa, sa nu uit, i-a cumparat si pe toti mari jurnalisti locali. Nimeni, dar nimeni, hai…sa zic, trei sau patru, nu a scapat de cacatul cu care au fost unsi si imbracati. Toti tac ca niste sobolani ingropati in hazna si asteapta cota lunara de furajat matul.

Back to top button