Shares

Vă aduceţi aminte filmul „Omul cu câinele”, o dramă în care Jean-Paul Belmondo interpretează rolul principal?

Ei bine, filmul a fost parodiat la noi, dar nu pe micile ecrane, ci în viaţa de zi cu zi dintr-un mic orăşel al judeţului Suceava. Este vorba de Siret, locul unde nu se întâmplă nimic, cum ar spune Sadoveanu.

Situaţia nu este chiar atât de plată precum ar părea, pentru că în spatele acestei linişti aparente se ascund o mulţime de afaceri ilegale. Iar traficul de ţigări de contrabandă este o industrie înfloritoare, de pe urma căreai se câştigă bani grei.

omul si cainele

În acest oraş de graniţă există un personaj care-şi plimbă mereu câinele, ca un bunic lipsit de ocupaţie şi griji. În realitate, acest personaj nu este doborât nici de ani şi nici de prea multe probleme.

Gurile rele spun că la aproape fiecare plimbare au loc întâlniri pur întâmplătoare cu oameni ai oraşului, cu prieteni şi afini care se ocupă cu traficul de ţigări. Iar cum fiecare căţel trebuie tratat cu atenţie, uneori acesta primeşte tot felul de bombonele.

Nimeni nu ştie din ce bani se cumpără dulciurile, pentru că, aşa cum spuneam, Siretul este un oraş mic şi foarte, foarte sărac.

Dar, poate într-o bună zi cineva va face lumină, iar omul cu câinele va fi doar o poveste de spus copiilor.