Shares

Suceava are 311 străzi, dintre care mai bine de o treime sunt de pământ, iar în cel mai fericit caz au şi ceva balast.

Aflat în campanie electorală, primarul Ion Lungu ne abureşte că în următorii cinci ani le va moderniza pe toate. Alo, domnu primar! Sunteţi în funcţie de aproape 12 ani şi aţi avut tot timpul din lume pentru a asfalta străzile din municipiul Suceava. Totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat.

Lungu vine şi ne povesteşte că din 2004 şi până în prezent avem 74 de străzi noi. Chiar şi aşa, alte 36 de străzi, multe dintre ele chiar în zona centrală a oraşului, nu au văzut nici o lopată de asfalt în mandatele glorioase ale edilului Ion Lungu.

Ce să înţelegem? Probabil o să ni se pună placa uzată că nu au fost bani. Dar pentru borduri şi pavele au fost bani? Răspunsul nu trebuie să-l dau eu, pentru că e extrem de vizibil. Iar dacă amintesc aici faptul că în unele locuri pavelele montate într-o anumită perioadă au fost schimbate la 2-3 ani, avem o idee despre bătaia de joc la adresa banului public.

strada noroi suceava

Iar cine-mi spune gogoriţa că a fost un proiect cu bani europeni am să vin şi am să le transmit că la Primăria Suceava este o gaşcă de incompetenţi. Dacă ştiai că vor veni banii europeni, de ce ai mai aruncat banii aiurea pentru montare de pavele şi borduri în acele locuri şi nu te-ai dus pe alte străzi?

Cu mâna pe inimă vă spun că sunt comune care arată mai bine decât municipiul Suceava din punct de vedere al modernizării străzilor. Domnule Ion Lungu, dacă tot sunteţi coleg de partid, din nou, cu primarul din Dărmăneşti, îl puteţi întreba cum a reuşit acesta să betoneze drumuri pe câmp şi dumneavoastră ţineţi Suceava în noroi. E doar o sugestie. Răspuns nu aştept, pentru că, cel mai probabil, nu voi primi niciodată.

Când te uiţi atent în jur stai şi te întrebi, Suceava este oraş sau comună electrificată? Şi apropo, cred că austriecii ăia minune care spun că Suceava este cel mai curat oraş din lume au un umor al dracului de negru. La fel ca pământul de pe multe străzi ale municipiului Suceava.

 

Fotografia care datează de câteva săptămâni este de pe strada Vasile Pârvan, din Burdujeni. Pare strada asta măcar balastată? Or fi văzut-o şi austriecii? Mă îndoiesc.