Brigada Diverse

Ovidiu Donţu, prefectul de facto al Sucevei

Ovidiu Donţu a devenit prefectul de facto al judeţului Suceava după ce a fost numit director de cancelarie.

În noua sa calitate, liderul organizaţiei municipale a PSD Suceava devine coordonator al Corpului de Control al Prefectului, iar printre atribuţii se numără şi participarea la acţiunile de control dispuse de prefectul Florin Sinescu.

Practic, prin această numire s-a ajuns acolo unde vorbea toată clasa politică după căderea Guvernului Ungureanu. Şi anume că în fruntea Prefecturii Suceava urmează să fie numit Ovidiu Donţu. Această variantă a fost vehiculată ca urmare a prieteniei mai vechi dintre Donţu şi actualul premier, Victor Ponta.

Cum preşedintele PSD Suceava ar fi fost scos în afara jocului politic, cel puţin la nivel oficial, prin numirea în funcţia de prefect, s-a ales o altă modalitate de a-l unge în fruntea Prefecturii.

A fost ales un om apolitic, căruia i s-a impus un director de cancelarie. Iar acest director este Ovidiu Donţu, care în acest fel a împuşcat doi iepuri deodată. Mai întâi şi-a păstrat funcţiile din partid şi pârghiile politice necesare pentru a domina organizaţia municipală, iar în al doilea rând a ajuns şi într-o funcţie cheie, de unde are acces la foarte multe informaţii despre ceea ce se petrece în judeţ.

Iar cei care s-au bătut cu pumnul în piept că nu vor politiza instituţia Prefecturii ar fi mai bine să tacă. Pentru că scuze nu o să auzim niciodată.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. de cand asteptam un „de facto” profesionist.Poltic numit, in pozitia a treua numit, dar in sfarsit un jurist!

Back to top button