Shares

Cum alegerile parlamentare bat la uşă, o parte dintre somnabulii trimişi de suceveni la Bucureşti s-au trezit brusc la viaţă.

Sanda Maria Ardeleanu se înscrie şi ea pe această listă, din păcate foarte lungă, a celor care vor să îngraşe porcul înainte de tăiere. După ce timp ce patru ani nu a făcut nimic pentru a scoate din mocirlă învăţământul românesc, deputatul din partea PDL din Colegiul 1 Suceava a sărit cu gura pe actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Nu ţin minte ca Sanda Maria Ardeleanu să fi fost la fel de combativă şi pe vremea când în fruntea Ministerului Educaţiei se afla colegul ei, detestatul Daniel Funeriu.

Iar dacă a uitat, am să-i amintesc eu. În toamna anului trecut, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la care Sanda Maria Ardeleanu a fost prodecan până să ajungă parlamentar, a fost inclusă în ultima categorie de clasificare, ceea ce înseamnă o finanţare mai proastă şi numai pentru studiile de licenţă, nu şi pentru cele postuniversitare.

Cu alte cuvinte, Sanda Maria Ardeleanu a stat şi a privit pasiv cum Funeriu  ne trimite la cules cartofi, fără să ia absolut nici o poziţie. În schimb, s-a trezit acum s-o critice pe Andronescu pe tema bacalaureatului profesional.

Mă gândesc că dacă nu se apropia campania electorală, Ardeleanu şi-ar fi continuat somnul care să-i asigure zâmbetul de frumuseţe de care nu se desparte niciodată.

Sunt curios dacă va zâmbi şi pe 9 decembrie, când va afla că nu a fost votată nici măcar de foştii colegi din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, cărora va trebui să le zâmbească din nou zi de zi. Iar într-o pauză, poate îşi va găsi timp să le povestească şi despre luptele seculare pe care le-a dus cu Daniel Funeriu pentru a-l convinge că instituţia de învăţământ superior din Suceava este printre cele mai proaste din ţară.