Shares

Flutur a reuşit să bage spaima în social-democraţi şi liberali, şi nu doar la Suceava, ci şi la nivel naţional.

Am constatat acest amănunt ieri, cu ocazia lansării neoficiale de la Suceava a campaniei pentru alegerile de anul viitor. Timp de o oră şi puţin, diverşi lideri ai PSD şi PNL, în frunte cu Victor Ponta au vorbit de „frică”. Nu au ezitat să-l catalogheze pe Gheorghe Flutur drept „ciocoi portocaliu”, dar şi-au exprimat public teama că vor fi supuşi presiunilor, că vor fi şantajaţi, inclusiv prin dosare penale, sau se va încerca mituirea electorală.

Au încercat să mai dreagă senzaţia de teamă prin tot soiul de glumiţe, dar dacă pleacă la luptă cu acest sentiment au o mare problemă. Prin faptul că USL-iştii (sună ca dracu acest termen, nu?) i-au luat frica lui Flutur nu fac altceva decât să-şi recunoască inferioritatea şi să-i dea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava un atu în plus în lupta din 2012.

Victor Ponta, preşedintele PSD şi co-preşedintele USL, a spus că Gheorghe Flutur este cel mai detestat om politic din PD-L, după Elena Udrea şi Roberta Anastase. Nu ştiu de unde o fi tras această concluzie şi mai ales unde a văzut că oamenii ezitau ieri, la Putna, să dea mâna cu Flutur. Liderul social-democrat se îmbată cu apă rece când crede că în judeţul Suceava Gheorghe Flutur este văzut ca o piază rea de electorat. A spus Ponta un mare adevăr. Că din Timiş până-n Maramureş Gheorghe Flutur este extrem de cunoscut şi pentru că ar fi extrem de detestat de populaţie, scopul declarat al USL îl reprezintă răsturnarea de la putere a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava.

Cu o mare parte din oamenii pe care se bazează PSD şi PNL la nivelul judeţului Suceava şansele de a-l da jos pe Flutur sunt sub zero. Iar Nechifor ştie asta.

Indirect, Victor Ponta a recunoscut că Gheorghe Flutur este un contracandidat de calibru. Şi nu doar Flutur, ci şi Ion Lungu, primarul Sucevei le inspiră oarecare teamă celor de la USL. Aşa se face că au schimbat puţin planul de bătaie anunţat pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi pentru Consiliile Judeţene. La Suceava se va merge în tandem. Ceva de genul Nechifor preşedinte la Consiliul Judeţean şi Vornicu vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, respectiv Băişanu candidat de primar, iar Donţu pentru funcţia de viceprimar al municipiului Suceava.