Shares

De câteva săptămâni bune asist la acest spectacol numit „Pelerin în Bucovina”.

Pentru a fi sincer de la cap la coadă, trebuie să spun că ideea nu este deloc rea, mai ales că s-au accesat fonduri europene pentru a promova Bucovina şi pentru a atrage turiştii. Orice tip de promovare e binevenită, iar proprietarii de pensiuni şi hoteluri ar trebui să-i mulţumească apăsat preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Nu pot să remarc şi o serie de evenimente de-a dreptul hilare. Despre distinsul pelerin Niculai Barbă şi a sa cursă pe jos, apoi cu bicicleta şi care în final s-a dovedit cu maşina am scris deja şi nu are rost să mai revin.

Una din ultimele acţiuni din acest proiect a fost pelerinajul directorilor de instituţii sucevene, când pe jos, când cu maşina, de la Poiana Micului la Suceviţa. Fireşte, peste munte.

Au răspuns prezent o grămadă de pupincurişti. Şi spun asta cu toată responsabilitatea pentru că pe traseu unii aproape că şi-au dat sufletul, dar au vrut cu tot dinadinsul să-i dovedească lui Gheorghe Flutur ce idee bună a avut. Sunt tare curios dacă o parte bună dintre directori, atât bărbaţi, cât mai ales femei, merg măcar pe jos până la piaţă. Convingerea mea este că nu, iar dacă maşina instituţiei ar putea depune mărturie ar avea multe de spus.

Nu văd scopul de a-i duce pe directori în acest pelerinaj, doar dacă nu cumva Flutur le-o fi trasat ca sarcină obligatorie şefilor de instituţii să organizeze astfel de evenimente şi cu angajaţii din subordine. Ar fi o bună modalitate să-i facă pe oameni să uite de disponibilizări, reduceri salariale şi presiuni din toate direcţiile. Eventual, indezirabilii pot fi uitaţi prin pădure.