Shares

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava are probleme. Nu cu alte instituţii ale statului sau cu legea, ci cu propria persoană.

Doctorului Petrea Dulgheru i-a fătat mintea un pui. Nu de găină, ci de porumbel. Şi cum porumbelul vrea să zboare, şeful DSV şi-a propus să-l prindă din urmă.

În timpul unei conferinţe de presă pe care Dulgheru a organizat-o astăzi la sediul instituţiei pe care o conduce a fost prezent şi medicul Mircea Bilius, proprietarul unui porumbel care în 2009 a devenit campion naţional la proba de maraton.

Mânat de sentimente patriotice locale, doctorul Petrea Dulgheru (foto) a propus organizarea unui concurs de viteză pentru porumbeii crescătorilor din judeţ.

Punctul de plecare ar fi muntele Ouşoru, de lângă Vatra Dornei, iar sosirea la Burdujeni.

În timp ce prezenta această propunere, Dulgheru a avut o revelaţie. S-a interesat cu ce viteză zboară un porumbel şi după ce a aflat că este vorba de o medie de 80 km/h a trântit-o.

Şeful DSV Suceava s-a declarat gata să se ia la întrecere cu porumbeii. Păsările în zbor şi el la volanul unei maşini. Unul dintre colegii prezenţi la conferinţa de presă i-a atras atenţia că între Vatra Dornei şi Suceava va întâmpina probleme cu traficul şi concursul va fi sub semnul întrebării. Credeţi că viteazul Dulgheru a cedat? Nicidecum. Avea soluţia în mânecă: să vorbească la Poliţia Rutieră să-i asigure culoar de liberă trecere pe traseul Vatra Dornei – Suceava.

Şi pentru a învinge porumbeii, doctorul Petrea Dulgheru a anunţat că este gata să apese acceleraţia până la 180 km/h.

Şi eu care credeam că Michael Schumacher s-a retras din competiţiile oficiale!