Shares

Pentru că mai multă lume, prieteni, apropiaţi sau chiar necunoscuţi, m-a întrebat cine va ieşi învingător după scrutinul de duminică, 5 iunie, am să încerc câteva previziuni.

Să vedem dacă îmi şi ies, pentru că acum 4 ani am cam dat-o în bară, dar vorba aia, nimeni nu-i profet în ţara lui.

La Consiliul Judeţean Suceava am auzit PSD-işti care spun că vor vota cu Flutur şi implicit cu PNL, după ce actuala conducere a judeţului, social-democrată de altfel, i-a dezamăgit profund. Condiţia ca Gheorghe Flutur să ajungă preşedinte al CJ Suceava este aceea ca PNL să ia 19 consilieri, adică să aibă 51% la alegeri, iar asta e foarte probabil. Aşa că, pentru CJ Suceava pariul meu este PNL câştigător şi Gheorghe Flutur preşedinte.

În municipiul Suceava lucrurile sunt un pic mai complicate. După cum am mai spus aici, lupta va fi destul de dură, dar cred că Ion Lungu pleacă la drum cu prima şansă. Dacă va şti să-şi conserve avantajul pe care-l avea încă din start va fi ales din nou primar. Să vedem cât de mult îl ajută sau îl încurcă şi ploile din ultima vreme.

alegeri

Pentru Consiliul Local Suceava cred că vom avea trei partide: PNL, PSD şi ALDE. Bine, este posibilă şi apariţia celor de la PMP, dar pentru a scoate procentul de 5% vor avea mari emoţii.

O luptă pe viaţă şi pe moarte este la Rădăuţi, unde eliminarea din joc a primarului ales acum 4 ani, Aurel Olărean, lasă deschisă orice variantă câştigătoare. Aflat pe valul PNL îl creditez pe Cătălin Miron cu şansa întâi, dar repet, învingătorul se va decide la mustaţă.

În fine, singurul oraş unde se mai dispută funcţia de primar este Vatra Dornei. Şi aici va fi o bătălie mare între Cezar Ioja şi Ilie Boncheş, iar primar va fi cel care îşi va atrage mai bine electoratul de partea sa.

Despre celelalte oraşe importante din judeţ nu este mai nimic de spus, primarii în funcţie din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret fiind mari favoriţi pentru a prinde un nou mandat.