Brigada Diverse

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş, cartoful încins al campaniei electorale

Campania electorală din judeţul Suceava pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, este aproape de final.

Un subiect extrem de important pentru judeţ şi pentru ceea ce ar putea însemna pe viitor din punct de vedere al penalităţilor financiare este groapa de gunoi de pe Mestecăniş.

Niciun politician, dar absolut nici unul, nu a vorbit despre acest subiect, un adevărat cartof încins. Şi ştiu de ce nu a atins nimeni această temă: pentru că într-un anumit moment mai toţi politicienii au avut de-a face cu nebunia din vârf de munte.

Iar cum soluţii nu sunt, oamenii politici au ales tactica lui Ilie Moromete, mergând pe principiul „mâine o să plouă”.

Sunt tare curios cum vor vota oamenii din Valea Putnei şi Mestecăniş, satele cele mai expuse pe viitor dacă groapa de gunoi va fi dată în folosinţă.

protest groapa gunoi3

Oricum, sfidarea pare a fi cuvântul de ordine din partea autorităţilor judeţene. Chiar dacă există o hotărâre judecătorească definitivă prin care se arată că groapa de gunoi de pe Mestecăniş a fost construită ilegal, lucrările au continuat şi după emiterea deciziei instanţei de judecată. Asta înseamnă fie o prostie cruntă, dar sincer să fiu nu cred că problema se pune în aceşti termeni.

Beneficiarii proiectului, recte Consiliul Judeţean Suceava, au mers pe principiul „câinii latră, caravana trece”. Au uitat un singur aspect. Faptul că acolo în zonă există un om, apicultorul Aristide Maxim, care mai bine moare cu ei de gât decât să vadă funcţională groapa de gunoi.

Şi Aristide Maxim nu este singurul. La fel de vizibil este şi Gheorghe Sologiuc – Solo, un alt militant activ pentru un mediu curat, iar în jurul lor sunt mult mai mulţi oameni. Iar dacă politicienii care vor veni la conducerea Consiliului Judeţean Suceava îi vor ignora, vor avea mari surprize în viitor. 

Articole asemănătoare

Back to top button