Brigada Diverse

Primar doar pentru unii

Prost sfătuit sau doar pentru a nu-şi murdări orgoliul nemăsurat, primarul Ion Lungu a făcut o gafă imensă ieri.

Întrebat dacă Școala Gimnazială Nr. 9 ”Ion Creangă”, din cartierul Obcini, va face parte din cele 13 unităţi de învăţământ pe care le va vizita luni, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, Ion Lungu a avut reacţia unui elev care nu mai vrea să dea nas în nas cu profesorul care l-a criticat.

Bineînțeles că nu merg! Să-mi mai dea cartonaș și acolo?”, a întrebat retoric primarul în conferinţa de presă de ieri. Ion Lungu s-a referit la cartonașele roșii ridicate de protestatari, la ultima ședință de Consiliu Local, când s-a dezbătut și a fost respins proiectul grădiniței care trebuia ridicată în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 9 „Ion Creangă”.

Acest refuz categoric se traduce pentru mine într-un singur fel: Ion Lungu nu este primarul tuturor sucevenilor, aşa cum ar trebui şi ar fi firesc.

Adică dacă cineva te critică, îţi dă cartonaşul roşu, dar totul într-un mod civilizat, înseamnă că trebuie să-i întorci spatele?

ion lungu sedinta consiliu local

Scuze că spun asta, dar acest gest nu este unul care să te ridice în ochii electoratului. Iar eu îmi permit să afirm că primarul Ion Lungu bifează doar acele evenimente din care ştie că va ieşi cu o imagine bună.

În activitatea de administrator al oraşului apar şi momente de acest fel, iar dacă nu ai capacitatea de a le analiza la rece şi nepărtinitor pălăria e prea mare pentru a fi purtată.

Stau şi mă întreb consilierii personali pe care îi are Ion Lungu ce naiba fac? De fapt, răspunsul mi-l dau tot singur. Sunt decorativi şi freacă menta de pomană pe banii sucevenilor. Asta pentru că Ion Lungu nu este tipul de persoană care să asculte sfaturi, opinii sau sugestii din partea unora pe care i-a angajat pentru a le arăta mărinimia sa.

Iar pentru cei de la Școala Gimnazială Nr. 9 ”Ion Creangă” vor urma vremuri grele în relaţia cu Primăria Suceava atâta timp cât Ion Lungu este în fruntea instituţiei. Dacă vor apărea şi momente de colaborare, va avea grijă Ion Lungu să le arate obrazul şi să le amintească de episodul cu cartonaşul roşu.

Articole asemănătoare

Back to top button