Shares

O statistică interesantă publicată în „Monitorul de Câmpulung” arată cam ce îndeletniciri a avut primarul urbei de la poalele Rarăului în ultimii ani. Plimbările şi încălcarea legilor par principalele activităţi ale lui Gabriel Şerban, şi asta doar din studierea unor documente „nevinovate”.

Colegii de la „Monitorul de Câmpulung” au arătat că primarul Gabriel Şerban a parcurs în luna martie a anului 2007 nu mai puţin de 12.265 de km, ceea ce înseamnă o medie 400 de km la zi, inclusiv zilele de sâmbătă şi duminică. Pentru a parcurge această distanţă, primarul din Câmpulung Moldovenesc a decontat 4.292 de lei din bugetul local. În acelaşi an 2007, edilul a bifat la capitolul distanţă parcursă 67.258 de km, adică de aproape două ori lungimea Ecuatorului.

Nota bene, maşina a fost condusă de chiar primarul Gabriel Şerban (foto), fapt care demonstrează că acesta a fost mai mult plecat decât a stat prin sediul instituţiei.

Şi pentru că tot veni vorba de „şoferul Gabriel Şerban”, trebuie spus că în ianuarie 2008, acesta s-a deplasat la Bucureşti, cu maşina de serviciu. Culmea este că primarul din Câmpulung Moldovenesc apare cu o deplasare la Institutul Naţional de Metrologie din Bucureşti, unde a stat două zile şi a depus „o documentaţie”.

În ianuarie 2009, acelaşi Gabriel Şerban a avut angajaţi patru consilieri personali, deşi legea îi permitea să aibă doar trei. Cei patru care au păpat bani din bugetul local sunt Dănuţ Constantin Crăciunescu, Aura Tudurean, Gavril Chirodea şi Vasile Ghiţă Petruţi.

O statistică interesantă a colegilor din Câmpulung, care au mai stabilit că în cursul anului 2005 Gabriel Şerban a vorbit la telefonul mobil decontat din bugetul local de 9.356 de lei.