Brigada Diverse

Primarul curluntrist de la Adâncata a ales

Opţiunile politice ale primarului curluntrist de la Adâncata s-au limpezit. Social-democratul Dorel Filip şi-a făcut datoria şi în comuna sa a câştigat candidatul PD-L.

Potrivit scorului publicat de Biroul Electoral Judeţean, la Adâncata Traian Băsescu l-a cam surclasat pe Mircea Geoană. Scorul de 60% în favoarea fostului şi actualului şef al statului spune totul despre campania pe care primarul Dorel Filip a dus-o pentru promovarea preşedintelui partidului din care, teoretic, face parte.

Menţinerea primarului din Adâncata în structurile PSD Suceava este încă un motiv pentru care actuala conducerea judeţeană a partidului trebuie să plece acasă. Relatările ziariştilor şi fotografiile grăitoare cu privire la dualismul lui Dorel Filip şi despre prezenţa sa atât alături de Mircea Geoană, cât şi de Gheorghe Flutur la mitingul PD-L din Adâncata, au fost trecute cu vederea.

Gavril Mîrza şi ceilalţi şefi din PSD Suceava au închis ochii şi în loc să-l excludă din partid pe Dorel Filip (foto) au preferat să-l trateze cu mănuşi.

dorel filip primar adincata

Rezultatul: 60% pentru Traian Băsescu şi 40% pentru Mircea Geoană în urma voturilor exprimate la Adâncata.

Dacă liderul local al PSD şi-a închipuit că-l va aduce pe drumul cel drept pe Dorel Filip s-a înşelat amarnic. Dacă i-a făcut un favor şi nu l-a exclus din partid e la fel de grav ca în primul caz.

Dorel Filip a fost cu curul în două luntre de la bun început, şi tot ceea ce l-a interesat era să-şi atingă scopurile personale. I-a reuşit. Şi încă destul de bine, de vreme ce a rămas în PSD, şi-a angajat fiul şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava şi a scos şi un scor bun pentru Traian Băsescu, ceea ce îl ridică în ochii lui Gheorghe Flutur.

O eventuală excludere a sa din PSD ar fi frecţie la picior de lemn în acest moment. Un lider cu coloană vertebrală, aşa cum nu a fost Gavril Mîrza, trebuia să extirpe tumoarea încă din fază incipientă. Acum e prea târziu, şi s-ar putea ca efectul „Filip” să se extindă cu repeziciune şi la alţi primari, cu rezultat devastator asupra viitorului politic al lui Mîrza şi al altor lideri judeţeni ai PSD Suceava.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. Imi pare rau ca intelegi asta. Nu sunt nici cu PSD, nici cu PD-L, nici cu PNL. Sunt cu dictatura bunului simt (si nu te gindi la nimic electoral), ceva ce lipseste cu desavirsire in Romania. As vrea o moralitate a politicienilor, desi cred ca cer ceva imposibil. Tie ti se pare normal ca un primar ales pe listele unui partid, nu conteaza care, sa faca propaganda si pentru partidul advers?

   1. Nimic nu e normal in Romania.
    Ti se pare normal ca un partid de dreapta sa se alieze cu unul de stanga?
    Unul cu doctrina liberala cu unul cu doctrina socialista?

Back to top button