Shares

Zilele trecute am aflat că şefa Serviciului Locativ din Primăria Suceava, Lorena Mureşan, a fost forţată de primarul Ion Lungu să demisioneze din funcţie.

Cică la mijloc ar fi ceva afaceri necurate cu locuinţe ANL, date pe ochi frumoşi şi şpagă pe măsură de către Lorena Mureşan.

Dacă acest lucru este adevărat şi dacă edilul Sucevei are cunoştinţă despre aceste nereguli înseamnă că trebuia să sesizeze Poliţia şi Parchetul. Nu ştiu dacă a făcut acest lucru, dar în mod normal trebuia să anunţe public că doreşte o anchetă pentru a se stabili cu adevărat ce s-a întâmplat în instituţia pe care o conduce de peste 11 ani.

Ori, Ion Lungu nu a spus că a depus vreo plângere penală, ceea ce, din punctul meu de vedere, înseamnă acoperirea unor infracţiuni. Mai exact, complicitate la abuz în serviciu şi la luare de mită.

ion lungu

Poate că primarul Sucevei se teme ca anchetatorii să nu găsească şi alte potlogării care să dinamiteze pur şi simplu o instituţie care în anumite domenii ridică mari semne de întrebare.

Unul dintre acestea este domeniul retrocedărilor, un anume domn Ioan Florişteanu fiind foarte în temă cu tot ce s-a întâmplat în ultimii 15-20 de ani prin municipiul Suceava. Un domn care ştie exact cum a fost retrocedat fiecare petec de pământ, printre blocuri, printre străduţe, practic peste tot pe unde se putea.

Iar acest domn Florişteanu nu a făcut nimic fără acordul secretarului Primăriei Suceava, care a avizat de legalitate toate documentele. Oare să aibă legătură acest lucru şi cu faptul că Ioan Ciutac, secretarul Primăriei Suceava, este văr drept cu primarul Ion Lungu? Poate fi doar o simplă coincidenţă, fără alte conotaţii.