Shares

PSD reprezintă o mare deziluzie la Suceava. Şi nu doar pentru oamenii de rând, care au aşteptat investiţii, locuri de muncă şi un trai mai bun, ci şi pentru proprii membri.

Victor Ponta, Cătălin Nechifor, Ovidiu Donţu şi alţi câţiva pesedişti, au ajuns la ciolan în urmă cu aproape trei ani. În intervalul scurs de atunci nu s-a văzut mai nimic în urma lor. Cel puţin în judeţul Suceava, acolo unde ne doare pe noi.

După ce au stat în opoziţie ani în şir şi au simţit umilinţa şi au fost ţinuţi la respect de PDL, a se citi lăsaţi fără bani, primarii şi activiştii PSD au crezut că a venit şi vremea lor. S-au înşelat amarnic şi asta pentru că o mână de oameni a pus mâna pe putere, iar restul fraierilor, cei care au muncit în campanii, au rămas tot cu buza umflată.

Nechifor a preferat să-i hrănească pe primarii furaţi de la alte partide în speranţa că aceştia îi vor aduce voturile care-l vor ridica în slăvi pe Victor Ponta şi odată ce acesta ar fi ajuns preşedintele României urma să curgă lapte şi miere. Socotelile au fost greşite, iar Cătălin Nechifor pare condamnat să dispară în anonimat la fel de rapid cum a prins în braţe o glorie efemeră.

dontu-ponta-nechifor

După cum spuneam, mâna de pesedişti aflată la putere în Suceava, iar Ovidiu Donţu este un exponent de vază, a preferat să facă jocuri ciudate, în detrimentul oamenilor care sunt la baza partidului.

O grămadă de şefi de instituţii numiţi sau ajutaţi să câştige concursuri pe mâna celor de la PDL au rămas în continuare în funcţii. Acest lucru se putea în două situaţii: ori au aruncat cu banii acolo unde trebuie, ori cei de la PSD sunt atât de incompetenţi încât nu au reuşit să-i schimbe.

Ori, toate acestea au creat o animozitate serioasă în marea masă a social-democraţilor suceveni, tensiuni amplificate şi de pierderea alegerilor prezidenţiale. Iar dacă mai punem la calcul că Nechifor nu a fost capabil să deschidă nici măcar un singur mare şantier în judeţ avem o imagine de ansamblu asupra unui PSD aflat în moarte clinică.

Apropo, ce panglici ar fi tăiat Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu dacă nu erau proiectele lui Flutur?