Shares

Zilele următoare vor aduce o nouă premieră în istoria pupincurismului din politica suceveană. Axa acestui „sport” este Dragoş Juravle – Gheorghe Flutur – Elena Udrea.

Anunţul că ministrul Turismului va participa peste câteva zile la inaugurarea pârtiei de la Gura Humorului poate fi privit ca o normalitate. Nu la fel se vede şi acţiunea lui Dragoş Juravle, director prin Consiliul Judeţean Suceava.

Nu ştiu dacă din proprie iniţiativă sau la sugestia vreunui şef, acesta a venit cu ideea de a o imortaliza pe Elena Udrea într-o statuie de sezon. Adică de gheaţă. Zis şi făcut. Ideea odată venită, trebuia comunicată. Iar Juravle nu a stat prea mult pe gânduri şi i-a sunat pe câţiva meşteri populari, cărora le-a propus să sculpteze „figuri de oameni cunoscuţi”. Busturile în gheaţă urmează a fi amplasate la baza pârtiei de schi din Gura Humorului, adică un loc extrem de vizibil.

Lângă sculptura în gheaţă a marelui domnitor Ştefan cel Mare, pe care Dragoş Juravle nu l-a omis, şi pentru asta îi mulţumesc personal, va sta cea a Elenei Udrea. Probabil că undeva îşi va găsi loc şi Gheorghe Flutur, pentru că nu-l cred în stare pe Dragoş Juravle de o asemenea gafă. Să-l lase pe alături pe primul om al judeţului, cu ocazia unui eveniment atât de important.

Un amănunt nu a fost încă pus la punct. Cine va plăti aceste „opere de artă”, dar după cum îl cunoaşte lumea pe Dragoş Juravle nu este exclus să pună din propriul buzunar pentru ca totul să iasă ca-n „Cântarea României”.

Şi mai este ceva de adăugat. Domnule Juravle, să nu uitaţi să vorbiţi cu Doamne, Doamne să nu dea vreme prea caldă, că se topeşte bustul Elenei Udrea, nu de alta.