Shares

Doru Halip este unul dintre cei mai buni fotografi din Suceava. Ochiul, şi mai ales aparatul său, au surprins imagini extraordinare din colţuri exotice ale planetei. A acceptat să developeze câteva dintre ele pe această pagină, însoţindu-le şi de o scurtă descriere.

Jurnalul de călătorii, cu imagini încântătoare, începe în Caraibe. Iar dacă peisajele din celebrul film „Piraţii din Caraibe” nu v-au convins, sper ca ceea ce urmează să vă încânte privirea. Deci, să-l ascultăm pe Doru, şi să-i privim fotografiile.

Am sa încep cu Barbados, care este amplasat în Atlantic, în regiunea unde bântuie uraganele. Ajungeam aici în timpul croazierelor de 7 zile în Caraibele de Est.

În prezent, există numai mici regiuni păduroase în Turner’s Hall Wood, circa 18 ha. Pădurile au dispărut datorită extinderii culturilor agricole de trestie de zahăr. Fauna insulei este destul de săracă. În lunile aprilie şi mai, broaştele ţestoase îşi depun ouăle pe coasta mării. Păsările sunt reprezentate prin colibri si papagali şi o serie de păsări acvatice ca pescăruşii şi stârcii. În apropiere de ţărmul insulei se pot întâlni peşti zburători, baracude şi peşti papagal.

Are în jur de 250 de mii de locuitori. Am vizitat peştera lui Harrison, aceasta fiind principala atracţie a insulei, peştera fiind vizitată cu un tramvai electric. Am văzut izvoare repezi, cascade, stalactite si stalagmite. Se putea coborî din tramvai pentru a vedea acest fenomen mai de aproape, în Camera Rotundă şi la Piscina Cascadei.

Tot în Barbados am vizitat şi Grădina Botanică Andromeda. Aceasta se află pe o stâncă cu vedere spre oraşul Bathsheba, pe coasta de est. În această grădină se află mii de orhidee, sute de hibiscus şi heliconia, precum şi ferigi, begonii, palmieri şi alte specii de plante. Ocazional, se pot vedea broaşte, şopârle, bâtlani, păsări colibri sau maimuţe.

Barbados m-a impresionat mai mult pentru liniştea din port şi pentru faptul că nu era atât de plină de turişti precum celelalte insule vecine.