Shares

Primarul Ion Lungu are parte de un rechizitoriu tranşant şi nemilos venit din partea publicistului Ion Drăguşanul.

Materialul, publicat pe propriul blog, dragusanul.ro, este o critică extrem de dură la adresa actualului edil. Semn al dispreţului faţă de ceea ce a realizat Ion Lungu pentru municipiul Suceava, Ion Drăguşanul l-a redus la stadiul de substantiv comun, iar consecinţa este aceea că numele primarului este scris peste tot cu literă mică.

„Astăzi, Suceava este un oraş urât şi fără personalitate. Numai Dumnezeu ştie (şi o vor afla şi generaţiile viitoare, care vor plăti totul) cât de mult s-a îndatorat Suceava, ca s-o poată sluţi lungu într-un asemenea hal. Lungu (n-am ce mă face, la început de rând trebuie să încep cu literă mare, dar n-aş vrea să vă închipuiţi că individul care îşi bate joc de dumneavoastră este altceva decât un substantiv comun), ajuns la sapă de lemn, pe când vă trăgea pe sfoară pentru prima dată, duhneşte de bunăstare şi ţine să o arate, să bocănească şi să boncălăiască dur, cu opincile lui de parvenit, peste sufletele celor mulţi şi neşmecheri”, este începutul rechizitoriului întocmit de Ion Drăguşanul.

ion lungu

În material, publicistul vorbeşte şi despre străzile şi trotuarele care s-au transformat în capcane pentru cei care le străbat, despre urâţenia din centrul municipiului Suceava numită piaţa centrală, „cavoul”, cum îi spun foarte mulţi dintre cunoscuţii mei, dar şi despre Oscar Wilde, crâşma familiei primarului.

„Suceava nu mai are industrie, nu mai are o economie adevărată, nu mai are o strategie. Suceava are doar o extindere ultracostisitoare a şmecheriei hulpave şi asupra fondurilor europene, din care s-a construit o hardughie inutilă, dar fără salariaţi, numită Centrul pentru Sprijinirea Tradiţiilor Bucovinene, şi este pe cale să se mai dea una în nefolosinţă, numită, prin şutire de nume şi de prestigiu, Centrul Cultural “Bucovina”, care este cu totul şi cu totul altceva, adică o entitate vie, şi nu hardughia nefolositoare a lui lungu. Dar şi mai grav, Suceava nu mai are mândrie. Fără mândrie, nici identitate nu mai are”, se mai arată în materialul lui Ion Drăguşanul.

Materialul integral îl puteţi citi pe site-ul www.dragusanul.ro.