Shares

În calitate de plătitor de taxe şi impozite către bugetul administraţiei locale, toate achitate la timp, îmi arog dreptul de a revendica o bucată din esplanada modernizată din zona Casei de Cultură din Suceava.

Solicit ca amplasament zona bradului aprins pe 1 Decembrie şi o fâşie până exact în colţul restaurantului Oscar Wilde. Pe principiul „primul venit, primul servit” rog să-mi aprobaţi favorabil cererea de împroprietărire.

Pentru liniştea celor din zonă, nu voi construi un restaurant, deci nu voi face concurenţă neloială. Am de ales între un bordel în care să-şi descarce energiile clienţii crâşmelor din zonă şi o saună destinată aceloraşi oameni.

Ce credeţi? Am şanse să primesc acest spaţiu?

Unii ar spune că sunt nebun. Eu sunt convins că primarul Ion Lungu îmi va aproba cererea cu prioritate, aşa că pregătiţi-vă pentru a-mi fi clienţi.

Şansele de a primi o parte din spaţiul public, eventual să mă racordez ilegal şi la la reţeaua de alimentare cu energie electrică, sunt destul de mari în actualul context.

IMG_1179

Şi susţin asta după ce un cetăţean oarecare, numele lui nici nu mai contează, a ridicat pe un trotuar de lângă Piaţa Mare, pe strada Dimitrie Dan, un fel de locuinţă. Despre acest lucru s-a scris în presa locală în urmă cu aproximativ o lună de zile, dar singura performanţă reuşită de autorităţile locale a fost aceea că l-a convins pe individul care a ridicat construcţia să „elibereze” stâlpul de iluminat stradal pe care-l încorsetase în acoperiş.

Mare performanţă, nu am ce spune. Un exemplu despre haosul din municipiul Suceava, iar dacă cineva îmi spune că primarul Ion Lungu este străin de această construcţie am să-mi permit să-l contrazic.

În orice oraş cu o conducere normală, o asemenea coşmelie dispărea în doi timpi şi trei mişcări, iar cele care şi-ar fi permis să o ridice primea şi o amendă de nu o uita toată viaţa, eventual un dosar penal.

Dar nu şi la Suceava, pentru că aici criteriile estetice, de urbanism şi de bun simţ chiar nu contează. De aceea, mă aştept ca, în curând, să răsară şi alte construcţii ilegale, iar în acest fel oraşul nostru se va putea înfrăţi, de pe picior de egalitate, cu vreun sat din Nepal.