Shares

Zăpada care a căzut în ianuarie a fost un inamic prea dificil pentru firma Rosal.

Pe cale de consecinţă, drumurile din municipiul Suceava arată execrabil. Singurule unde se poate spune că Rosal şi-a făcut treaba cât de cât responsabil sunt bulevardele principale. Dar şi pe acestea sunt zone întregi unde gheaţa este la putere. Spre exemplu, pe bulevardul George Enescu, la semaforul din zona Nordic, pe sensul de mers spre Mărăşeşti, şoferii mai puţin atenţi le pot face oricând o bucurie celor din faţa lor.

Nici pe strada Mihai Viteazu, foarte circulată de altfel, munca celor de la Rosal nu se vede. În apropierea sensului giratoriu de la defunctul cinema Modern este „pod de gheaţă”.

Sunt doar două exemple de pe străzi foarte circulate, fără a mai pune la calcul patinoarele dintre blocuri, unde celor de la Rosal nici prin gând nu le-a dat să arunce cu material antiderapant.

Iar pentru sucevenii care nu au fost suficient de atenţi, Rosal este corigentă nu doar la capitolul deszăpezire, ci şi la curăţenie. Câţiva ani buni s-a prevalat de faptul că prin oraş se executau săpături şi au omis să mai măture. Între timp, aceste lucrări s-au cam încheiat, dar meteahna căpătată în timp a rămas, iar străzile au rămas la fel de mizerabile.

Nici cu adunatul gunoiul Rosal nu stă mai bine, iar containerele ridicare altădată prompt acum „zac” cu zilele până a fi duse la groapa de gunoi.

Pentru toate acestea, dar şi pentru faptul că încasează o grămadă de bani de la populaţie, Rosal primeşte din partea mea nota 4.