Shares

În organizaţia judeţeană a PSD Suceava lucrurile nu sunt deloc roz aşa cum încearcă liderii acestui partid să dea impresia.

Alegerea dubioasă a lui Ovidiu Donţu în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava, într-o şedinţă anunţată ca una de pregătire pentru alegeri, se pare că a deschis o adevărată cutie a Pandorei, iar bulgărele nemulţumirilor este în creştere.

Locul unde va avea Congresul organizaţiei judeţene a PSD, acolo unde se va alege viitorul preşedinte, a constituit, de asemenea, subiect de controverse. În final s-a ales ales Poiana Stampei, ceva total atipic pentru un partid atât de mare şi care îşi doreşte să câştige şi alegerile din 2016.

La un moment dat, s-a vehiculat posibilitatea înlocuirii lui Cătălin Nechifor din funcţia de şef al PSD Suceava, dar se pare că acesta şi-a găsit aliaţi prin care să rămână mai departe la conducerea partidului.

În schimb, senatorul Ovidiu Donţu pare să aibă o susţinere şi o influenţă tot mai scăzută în partid. În afara funcţiei de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava, acesta mai deţine şi funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD.

dontu stan

Din informaţiile pe care le am, sunt ultimele zile pe care şi le va petrece în această postură, şi asta pentru că zilele trecute s-a votat cu 12 voturi pentru, 4 împotrivă şi 1 abţinere ca la Conferinţa Judeţeană a PSD Suceava, care se va derula după Congresul Judeţean de la Poiana Stampei din „nomenclatorul” partidului să dispară funcţia de preşedinte executiv.

Propunerea a fost înaintată de Cătălin Nechifor, dar adevăratul iniţiator este deputatul Ioan Stan. În acest fel elegant, Stan scapă de Donţu, mai bine zis îi limitează puterea de mişcare în cadrul organizaţiei judeţene a PSD.

Fractura dintre cei Donţu şi Stan a început să se simtă încă de acum 2-3 luni, iar unul din motive ar putea fi lipsa de implicare a senatorului în colegiul din zona Fălticeni, acolo unde a candidat în 2012 pentru a fi sigur că va ajunge parlamentar.

Oricum, cert este că taberele din PSD Suceava nu sunt deloc pe aceeaşi lungime de undă, iar alegerile de sâmbătă ar putea lămuri parţial cie va deţine supremaţia în următorii ani. Nu trebuie uitat aici nici Gravil Mîrza, fostul preşedinte al PSD Suceava şi al CJ Suceava, care are încă mulţi adepţi în partid, în special din garda veche, şi care pot înclina oricând balanţa într-o parte sau alta. 

 

NOTĂ: Sursă foto www.ziaruldepenet.ro